Toprak: 7 Haziran'daki uzlaşı fırsatı kaçırıldı, 'benden senden' dönemi başladı

Toprak: 7 Haziran'daki uzlaşı fırsatı kaçırıldı, 'benden senden' dönemi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 7 Haziran seçimlerinin, ülkenin kaçırdığı en büyük fırsat olduğunu söyledi. Toprak, "Uzlaşın mesajını biz doğru alsaydık hepimiz bir araya gelebilirdik. Bu ülkede ortak aklı egemen kılabilirdik." dedi.

Toprak, partisinin Gaziantep İl Kongresi'ne katıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede konuşan Toprak, Türkiye'de herkesin ayrışmaya başladığını ve sağduyunun kaybedildiğini ifade etti. Türkiye'de 'benden, senden dönemi' başladığını kaydeden Toprak, bunun tehlikeli bir süreç olduğuna dikkat çekti.

"ÜLKE, KENDİSİNİ ÜST AKIL OLARAK GÖREN ZATA TESLİM EDİLEMEZ"

Bunun hiç kimseye faydası olmayacağını dile getiren Toprak, "7 Haziran bu ülkenin kaçırdığı en büyük fırsattı. Eğer 7 Haziran'da halkın bizim önümüze koyduğu o 'Uzlaşın' mesajını biz doğru alsaydık hepimiz bir araya gelebilirdik. Bu ülkede ortak aklı egemen kılabilirdik. Ama bugün ülkede üst akıl var. Kendisini üst akıl olarak kabul eden tek kişinin iki dudağı arasında, hem hakim hem savcı hem de ülkenin tüm meselelerini çözüm gibi sunan bir zat var. Böyle büyük bir ülke, bir kişiye teslim edilmeyecek kadar önemlidir. Bugün Gaziantep'te de onu gördük. Daha önce Gaziantep'e geldiğimde tüten bacalar vardı. TIR'ların tekerleri dönüyordu. Gümrük kapılarında ihracat yapılıyordu. Şuan TIR'lar garajda yatıyor. Çünkü biz ne olduğunu bilmediğimiz, üstü örtülü bir savaşa girdik. Suriye'de ne olduğunu bilmediğimiz bir çatışmanın ortamına girdik. Eskiden komşumuz Suriye'ydi. Şimdi sınır komşumuz şu an kim? Hangi terör örgütü komşumuz? IŞİD mi, El Nusra mı, Rusya mı? Adını koymadığı bir sürü terör örgütü var. Onlardan hangisi sınır komşumuz? Bundan en büyük zararı kim çekti? Gaziantep halkı çekmedi mi? Buradan en büyük zararı Türk halkı çekmedi mi? O Suriye bataklığına niye girdik? Bir tanesinin bunun cevabını vermesi lazım." diye konuştu.

TOPRAK'TAN ÖZELEŞTİRİ

Kendilerini halka yeterince anlatamadıklarını vurgulayan Toprak, "Belki daha iyi anlatabilirdik. Projelerimiz doğruydu, çözüm önerilerimiz doğruydu. Ama unutmayın. Bir parti bir seçimde doğru projeler koyar diye hemen bu halk bize oy vermez. Onun için bu salonlardan öyle güçlü kadrolar çıkartmalıyız ki ve çıkan kadroların arkasında saf tutmalıyız ki bu halk bize bu emaneti versin." şeklinde konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PETROLLERİ SINIRLARIMIZDA CİRİT ATIYOR"

Türkiye sınırında terör örgütlerinin cirit atttığını söyleyen Toprak, "Terör örgütünün petrolleri cirit atıyor. Örtülü ticaret diyorlar. Ne olduğuna girmeyeceğim. Ama en sonunda bu ülkeyi yönetenler öyle bir bela açtılar ki başımıza, Türkiye'yi öyle bir çukura düşürdüler ki bir de yetmezmiş gibi başımıza bir Rusya belası açtılar.

AF DİLEYENE KASIMPAŞA KABADAYILIĞINI YAKIŞTIRAMADIM

Rusya uçağının Türkiye sınırlarını ihlal etmesini kınıyoruz. O konuda bu ülkenin bir karış toprağına birinin göz dikmesi karşısında CHP olarak biz dururuz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama o uçağı vurduktan sonra o kabadayılık yapanların 'Aman ne olursunuz bizi affet' diyen o Kasımpaşa kabadayılığına da yakıştırmıyorum." açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK: DEĞİŞİM KERVANI DEVAM ETMELİ

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun açtığı değişim yolunu devam ettirmeleri gerektiğinin altını çizen Toprak, şunları söyledi: "CHP olarak önce partide değişimi, sonra ülkede değişim kervanını devam ettiremezsek, hem bu ülke kaybeder hem biz kaybederiz. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki o değişim kervanı bugün kadına yüzde 33 kotayı getirdi. Gençliğe yüzde 10 kotayı getirdi. Gençlik ve kadının siyasette yerini almasını sağladı. CHP'nin ön seçim diye bir durumu yoktu. Tümü genel merkezin iki dudağı arasındaydı. CHP'nin çarşaf diye bir kültürü yoktu. Tamamen bloğa dayalıydı. Kılıçdaroğlu'nun ilk yaptığı, kendi yetkilerini örgütüne teslim etmek oldu." CİHAN
<< Önceki Haber Toprak: 7 Haziran'daki uzlaşı fırsatı kaçırıldı,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER