Toprak Ana heykeli Avcılar'a dikilecek


Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, heykeltıraş Mehmet Aksoy'un 'Toprak Ana' heykelinin ilçelerindeki Kültür Sanat Parkı'na dikilebileceğini söyledi. Aksoy'u arayarak heykelin Avcılar'a getirilmesi için talepte bulunduğunu belirten Toprak, Kültür Sanat Parkı'nın bunun için uygun olduğunu, farklı bir yer de olabileceğini ifade etti.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un 'İki çocuklu Toprak Ana' heykeli Ümraniye'deki yerinden kaldırılmıştı. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, heykelin kaldırıldığı için kamuoyunda üzüntü oluştuğunu söyledi. Belediye başkanlığı görevinden önce çeşitli sağlık ocağı ve hastanelerde hekimlik yapan Toprak, şöyle konuştu: "Heykelin adının 'Toprak Ana' olması ve bana da böyle bir isim verilmiş olması etkili oldu. Avcılar'da sanata değer veriyoruz. Avcılar, sokaklarında sanat yapılan uygar bir kent olmasından dolayı bir beklenti vardı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy'u aradım ve bir talep açtım kendilerine. Arzu ederse heykelinin Avcılar'da yer almasını istediğimi söyledi. Kendisi de olumlu baktı. Görüşüp konuyu netleştireceğiz. Olumlu olacağına inanıyorum. Olumsuzluk olursa da bu bizden kaynaklanmayacaktır."

Bir yıl önce kurulan Avcılar'daki Kültür Sanat Parkı'nın bunun için uygun olduğunu ifade eden Toprak, "Heykelin ne kadar olduğu, ne kadar yer kaplayacağı konuşulur. Aşık Veysel, Abidin Dino, Nazım Hikmet, Leyla Gencer, Ahmet Arif, Yaşar Kemal, Adile Naşit, Neriman Altındağ Tüfekçi, Edibe Sulari, Halide Edip Adıvar bu parkta heykelleriyle yaşıyorlar. Bu sanat heykeli de Avcılarımızda yer alabilir." diye konuştu.

Mehmet Aksoy'un Kars'ta yaptığı İnsanlık Anıtı heykeli de Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' demesi üzerine 2011'de kaldırılmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Toprak Ana heykeli Avcılar'a dikilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER