Toprak Koruma Kurulu, tarım arazilerinin kullanımını görüştü


Toprak Koruma Kurulu, Acıgöl'deki bir paketleme tesisiyle ilgili depolama tesisi talebi, diğeri de Organize Sanayi yakınındaki bir bölgede briket imalathanesinin kullanımını ele aldı.

Nevşehir Toprak Koruma Kurulu Vali Mehmet Ceylan başkanlığında toplanarak, sanayi ve üretime yönelik olarak tarım arazilerinin kullanılabilmesini görüştü. Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veleddin Birsöz, TEMA Temsilcisi Orhan Çalık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek, Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Güçlü katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ceylan, Toprak Koruma Kurulu toplantısının bugünkü gündeminde iki ana maddenin bulunduğunu belirterek, "Bunlardan birisi Acıgöl'deki bir paketleme tesisiyle ilgili depolama tesisi talebi, diğeri de yine Organize Sanayiye yakın bir bölgedeki bir briket imalathanesinin kullanımıyla ilgilidir. Bunlarla ilgili biz önceden de birtakım şeyler yapmıştık. Alt komisyon çalışmalarını tekrar değerlendireceğiz. Burada önemli olan sanayi ve üretime yönelik olarak tarım arazilerinin kullanılabilmesidir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Toprak Koruma Kurulu, tarım arazilerinin kullanımını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER