Torku Konyaspor: 0 - Eskişehirspor: 1 (İlk yarı)


Stat: Konya Torku Arena
Hakemler: Onur Karabaş, Serkan Ok, Kerem Ersoy
Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Samuel Tobias Holmen, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Abdou Razack Traore, Jagos Vukovic, Alban Meha, Abdülkerim Bardakcı, İbrahim Sissoko, Ömer Hasan Şişmanoğlu
Eskişehirspor: Ruud Boffin, Birol Parlak, Kamil Ahmet Çörekçi, Anıl Karaer, Jerry Akaminko, Sezgin Coşkun, Goran Causic, Nzuzi Toko, Matias Defederico, Engin Bekdemir, Emre Güral
Gol: Dk. 3 Emre Güral (Eskişehirspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 12. haftasında karşı karşıya gelen Torku Konyaspor ile Eskişehirspor mücadelesininin ilk yarısını konuk Eskişehirspor, Emre Güral'ın 3. dakikada attığı golle 1 - 0 önde tamamladı.

Ev sahibi ekip bu sezon aldığı 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile elde ettiği 16 puanla 8. sırada haftaya girdi. Eskişehirspor ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile topladığı 4 puanla ligin son sırasında bulunuyor.

Konuk Eskişehirspor'da 2015-2016 sezonunda 3 teknik adam görevi başında. Alman Micheal Skibbe ile sezona başlayan ve daha sonra İsmail Kartal ile yoluna devam kırmızı siyahlı ekip Torku Konyaspor deplasmanına ise Samet Aybaba ile geldi. Peş peşe 8 maçta sahadan mağlubiyetle ayrılan Eskişehirspor'da hedef Torku Konyaspor deplasmanından galibiyetle dönerek kötü gidişe Samet Aybaba ile 'dur' demek.

Torku Konyaspor cephesinde sakatlığı bulunan Tomas Borek ve Dossa Junior ayrıca sarı kart cezalısı olan Mehmet Uslu, Eskişehirspor mücadelesinde takımdaki yerlerini alamadılar. Konuk Eskişehirspor'da ise önemli bir eksiklik bulunmuyor.

İki ekip arasında bu zamana kadar oynanan 27 resmi mücadelenin 10'unu Torku Konyaspor, 11'ini Eskişehirspor kazanırken, 6 maçta da takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve eşitlik bozulmadı.

Oynanan bu mücadelelerde Torku Konyaspor 44 gol atarken, Eskişehirspor ise 43 kez fileleri havalandırmayı başardı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

3. dakikada konuk Eskişehirspor öne geçti. Bu dakikada Torku Konyaspor defansının hatasıyla topu kapan Goran Causic pasında topu Emre Güral'a aktardı. Emre Güral topla birlikte bir süre ilerledikten sonra ceza yayının hemen solundan yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0 - 1.

9. dakikada Eskişehirspor'da Anıl Karaer'in sol köşeden kullandığı korner atışında penaltı noktasına doğru gönderdiği topu defans uzaklaştırmaya çalıştı, ancak top ceza yayının hemen üstünde Birol Parlak'ın önünde kaldı. Birol, topun kontrolünü sağladıktan sonra şutunu çekti, ancak meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın kucağında kaldı.

31. dakikada Torku Konyaspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Abdou Razack Traore, rakiplerinden sıyrılıp kaleci ile karşı karşıya kaldı, ancak topu ayağından fazla açınca kaleci Ruud Boffin, altıpasın köşesinde çıkarak topu kontrol etti ve tehlikeyi önledi.

37. dakikada Torku Konyaspor'da kazanılan serbest vuruşu kaleye yaklaşık 35 metreden Alban Meha kullandı. Alban Meha'nın, doğrudan kaleye çektiği sert şutta top kaleci Ruud Boffin'de kaldı.

44. dakikada Eskişehirspor ikinci gole yaklaştı. Bu dakikada gelişen Eskişehirspor atağında ceza sahası dışı sağ çaprazdan Matias Defederico yerden şutunu çekti, ancak kaleci Serkan Kırıntılı sol alt köşeye giden topu kontrol ederek gole izin vermedi.

45+2. dakikada Eskişehirspor Goran Causic ile bir gollük pozisyondan daha yararlanamadı. Bu dakikada gelişen Eskişehirspor atağında, Kamil Ahmet Çörekçi pasında topu ceza yayı önündeki Goran Causic'e aktardı. Goran Causic, şık hareketlerle ceza sahası içi sağ çaprazına indikten sonra sert bir şut çekti, ancak top üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısının 2 dakikalık oynanmayan süresinde de başka gol gelmeyince ESkişehirspor devreyi Emre Güral'ın golüyle 1 - 0 önde tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Torku Konyaspor: 0 - Eskişehirspor: 1 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER