Torku Konyaspor: 1 - Bursaspor: 0 (İlk yarı)


Stat: Konya Torku Arena
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Oğuz Terzi
Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Mehmet Uslu, Jagos Vukovic, Selim Ay, Ömer Ali Şahiner, Uğur İnceman, Ali Çamdalı, Marc Kibong Mbamba, Abdou Traore, Rijad Bajic, Dimitar Rangelov
Bursaspor: Fehmi Mert Günok, Luis Jan Piers Advincula Castrillon, Serdar Aziz, Tomas Sivok, Aziz Eraltay, Şamil Çinaz, Bekir Yılmaz, Balazs Dzsudzsak, Miroslav Stoch, Josue Filipe Soares Pesqueira, Tomas Necid
Gol: Dk. 44 Rijad Bajic (Torku Konyaspor)
Sarı kart: Dk. 23 Marc Kibong Mbamba (Torku Konyaspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 16. hafta maçında karşı karşıya gelen Torku Konyaspor ile Bursaspor arasındaki karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi Torku Konyaspor, Rijad Bajic'in golüyle 1 - 0 önde tamamladı.

Hafta içi Bursaspor ile anlaşan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu bugün ilk kez takımının başında sahaya çıkıyor.

Torku Konyaspor'da kırmızı kart cezalısı Ali Turan, sarı kart cezalısı Samuel Holmen ve sakatlığı bulunan Alban Meha bu zorlu mücadele forma giyemiyorlar.

Bursaspor'da ise sakatlığı bulunan Erdem Özgenç ile maç kadrosuna alınmayan Tom De Suuter, Hajime Hosogai ve Cristobal Jorquera bu maçta forma giyemiyorlar.

Torku Konyaspor'un ligdeki en golcü isimleri sakatlığı sebebiyle bugün oynamayacak olan 4 gollü Alban Meha ile 3 gollü Samuel Holmen olurken, Bursaspor'un ligdeki en golcü ismi Tomas Necid (7) ise takımında ilk 11'de görev aldı.

Torku Konyaspor, ligde topladığı 23 puanla 7. sırada yer alırken, Bursaspor ise topladığı 15 puanla 14. sırada yer alıyor.

26. dakikada hızlı gelişen Bursaspor atağında kaleci Mert Günok'un uzun pasında Balazs Dzsudzsak rakip yarı alanının ilk metrelerinde topla buluştu. Süratle sol kanattan ceza alanı içine giren Balazs Dzsudzsak sol ayağıyla vuruşunu yaptı, ancak top yan ağlarda kaldı.

38. dakikada Torku Konyaspor'dan Marc Kibong Mbamba, Mehmet Uslu'dan aldığı topta ceza sahası dışında, çeyrek dairenin hemen yanında buluştu, sert ve düzgün vurdu, ancak kaleci Fehmi Mert Günok, sağına sert gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

44. dakikada Torku Konyaspor, Rijad Bajic'in golüyle 1 - 0 öne geçti. Bu dakikada Bursaspor çıkarken topu kaptırdı, meşin yuvarlağı önünde bulan Dimitar Rangelov'un defansın arkasına attığı derin pasta Rijad Bajic, sol çaprazda topu kontrol etti ve şık bir plase ile meşin yuvarlağı kalecinin altından ağlara gönderdi: 1 - 0.

Karşılaşmanın ilk yarısını da ev sahibi Torku Konyaspor 1 - 0 önde tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Torku Konyaspor: 1 - Bursaspor: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER