Torku Konyaspor: 3 - Antalyaspor: 2


Stat: Konya Torku Arena
Hakemler: Tolga Özkalfa, Mustafa Emre Eyisoy, Baki Tuncay Akkın
Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Jagos Vukovic, Abdülkerim Bardakçı, Marc Kibong Mbamba, Ömer Ali Şahiner, Alban Meha (Dk. 83 Selim Ay), Ali Çamdalı, Samuel Tobias Holmen, Rijad Bajic (Dk. 69 Ömer Şişmanoğlu), Dimitar Dimitrov Rangelov (Dk. 75 Uğur İnceman)
Antalyaspor: Saso Fornezzi, Diego Angelo De Oliveira (Dk. 74 Emre Akbaba), Rıdvan Şimşek (Dk. 32 Serge Mbilla Etame), Sakıb Aytaç, Ondrej Celustka, Emrah Başsan, Zeki Yıldırım, Sezer Badur (Dk. 65 Serdar Özkan), Luis Francisco Grando (Chico), Dejan Lazarevic, Samuel Eto'o
Goller: Dk. 2 Marc Kibong Mbamba, Dk. 17 Rijad Bajic, Dk. 60 Ali Çamdalı (Torku Konyaspor), Dk. 48 Emrah Başsan, Dk. 88 Samuel Eto'o (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 21 Samuel Tobias Holmen, Dk. 35 Ali Turan, Dk. 69 Ali Çamdalı, Dk. 86 Abdülkerim Bardakçı (Torku Konyaspor), Dk. 36 Sakıb Aytaç (Antalyaspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 14. hafta maçında Torku Konyaspor ile Antalyaspor Konya Torku Arena'da karşı karşıya geldi. 4 golün çıktığı karşılaşmayı ev sahibi Torku Konyaspor, Marc Kibong Mbamba, Rijad Bajic ve Ali Çamdalı'nın golleriyle 3 - 2 kazandı. Konuk Antalyaspor'un gollerini ise Emrah Başsan ve Samuel Eto'o attı.

Bu arada ev sahibi Torku Konyaspor'da sarı kart sınırında bulunan Ali Turan ve Ali Çamdalı her iki yarıda gördükleri kartlarla cezalı duruma düştüler ve önümüzdeki hafta oynanacak Kasımpaşa deplasmanında takımdaki yerlerini alamayacaklar.

48. dakikada konuk Antalyaspor, Emrah Başsan'ın golüyle farkı bire indirdi. Bu dakikada Serge Mbilla Etame rakip yarı alan ortalarında kafa ile topu Samuel Eto'o'ya indirdi, Eto'o ise tek pasla hareketlenen Emrah Başsan'a pasını çıkardı. Emrah ise kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert ve düzgün bir vuruşla topu köşeden filelerle buluşturdu: 2 - 1.

51. dakikada gelişen Torku Konyaspor atağında sağ çaprazdan Rijad Bajic'in ceza sahasına gönderdiği topla Dimitar Dimitrov Rangelov buluştu, önü kapanınca topuğuyla meşin yuvarlağı geriye çıkardı. Pasında Alban Meha penaltı noktası üzerinde önünde bulduğu topa plase bir vuruş yaptı. Kaleci Saso Fornezzi, soluna giden topu güçlükle çeldi, seken topu ise defans uzaklaştırdı.

59. dakikada gelişen ani Torku Konyaspor atağında Dimitar Dimitrov Rangelov, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi, yerden sert ve düzgün vurdu, ancak kaleci Saso Fornezzi soluna giden topu yatarak kornere tokatladı.

60. dakikada Torku Konyaspor farkı tekrar ikiye çıkardı. Bir dakika öncesinde Dimitar Dimitrov Rangelov'un vuruşunda kaleci Saso Fornezzi'nin kornere çeldiği topta korneri sağ köşeden Alban Meha kullandı. Ceza sahası içine ön direğe gelen topa Ali Çamdalı yükselip kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3 - 1.

67. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Torku Konyaspor'dan Alban Meha sol kanattan vuruşunu kullandı. Ön direğe doğru gönderdiği topa Ali Çamdalı yine yükselerek kafa vuruşunu yaptı, ancak top bu kez kalenin solundan çok az farkla dışarı çıktı.

76. daikkada gelişen Torku Konyaspor atağında ilk golün sahibi Marc Kibong Mbamba ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören noktadan vuruşunu yaptı, kaleye giden top yere de çarparak hızlandı ve kale direğinin dibinden çok az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada defansın arkasına atılan topu Ömer Şişmanoğlu kontrol etti, ceza sahasına girdi, hafif çaprazda olmasına rağmen rakibi Sakıp Aytaç'ı akerte edip kaleye sert bir şut gönderdi, ancak meşin yuvarlak yandan direğin dibinden az farkla auta çıktı.

88. dakikada Antalyaspor farkı bire indirdi. Bu dakikada gelişen Antalyaspor atağında Dejan Lazarevic'in sol kanattan penaltı noktası üzerine gönderdiği topu kontrol eden Samuel Eto'o topu sağa çekip sol köşeye düzgün ve sert bir şut gönderdi ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3 - 2.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın çabası da gol getirmedi ve mücadeleyi ev sahibi Torku Konyaspor 3 - 2 kazanarak puanını 23'e çıkardı. Antalyaspor ise 17 puanda kaldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Torku Konyaspor: 3 - Antalyaspor: 2 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER