Toroslar'da öğrencilere Çanakkale Zaferi anlatıldı


Mersin merkez Toroslar Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ilçedeki ilköğretim öğrencilerine yönelik Çanakkale Zaferi konulu eğitim konferansı düzenledi.

Konferansı; Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Rehberi Ali Murat Kalegil verdi. Çanakkale deniz ve kara savaşlarını sinevizyon eşliğinde ayrıntılı olarak anlatan Rehber Ali Murat Kalegil, gerçek görüntülerden ve dönem fotoğraflarından oluşan sunum da yaptı. Konferans, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ise şunları kaydetti: "Bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temelleri Çanakkale Zaferi'yle atılmıştır. Bugün bizlere düşen en büyük görev ise şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu vatan topraklarını aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonra gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmaktır. Zaferin 101. yıl dönümü kapsamında ilçemizdeki okullarımızda her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Zaferi konulu eğitim konferansları düzenledik. Çanakkale destanını yazan atalarımız olmasaydı şimdi biz burada olmayacaktık ve bu topraklar üzerinde başka birileri yaşayacaktı. Onun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale'yi iyi ve doğru anlatmamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizi ve şehit ailelerini en içten sevgi ve saygı duygularımla selamlıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Toroslar'da öğrencilere Çanakkale Zaferi anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER