Torun bakmak ömrü uzatıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 5 2023
Almanya’da yapılan araştırma, torunlarıyla ilgilenen yaşlıların, hareketli bir yaşam sürdürdükleri için zihinsel ve fiziksel olarak daha sağlıklı olduklarını ortaya koydu
Almanya'da yapılan yeni bir çalışma, büyükanne ve büyükbaba olmanın hem zihinsel hem de fiziksel olarak sağlığı koruduğunu ortaya koydu.

Johannes Gutenberg Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmada, yaşları 50 ila 80 arasında değişen 14 bin 810 kişinin sağlık durumu takip edildi. Çalışma sonucunda, torun sahibi olanların zihinsel ve fiziksel olarak daha sağlıklı olduğu tespit edildi. Torunlarının bakımına yardım eden yaşlıların daha hareketli bir hayatı olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun bireylerin depresyon yaşama ihtimalini düşürdüğünü dile getirdi.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Reyn van Ewjik, "İlerleyen yaşta torun sahibi olmak kişinin hayatına yeni bir anlam katabilir, yeni bir rol ve daha fazla sosyalleşme imkânı sağlayabilir. Kitap okumaktan bebek arabasını taşımaya bütün torun sahipleri bundan faydalanabilir" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay
6.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı7.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER






