TOSFED Pist Kupası final yarışları tamamlandı

TOSFED Pist Kupası final yarışları tamamlandı

2015 Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası final yarışları, İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü organizasyonu ile 27-28 Kasım tarihlerinde Intercity İstanbul Park Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi.

Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası'nda 2015 sezonunun final yarışları, 19 sporcunun katılımı ile 27-28 Kasım tarihlerinde Intercity İstanbul Park Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi.

İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışlarda; 27 Kasım Cuma günü Türkiye Pist Şampiyonası 5. ayak yarışları, daha sonra ise Türkiye Pist Şampiyonası 6. ayak yarışları ile TOSFED Pist Kupası 5. ayak yarışları koşuldu.

2 yarış üzerinden gerçekleştirilen TOSFED Pist Kupası'nda Kategori 1'de Peugeot 106 GTI ile Mehmet Yeğen birinciliği kazanırken, aynı zamanda 2015 TOSFED Pist Kupası Kategori 1 Birinciliği'nin de sahibi oldu. Genç pilotların VW Polo TDi'lar ile mücadele ettiği Kategori 2'de ise Yağız Gedik birinciliğe uzanırken kategorisinde sezon birinciliğini kazanmayı başardı. Honda Civic Type-R FN2 ile Ahmet Mutlubaş'ın birinciliğini daha önce ilan ettiği Kategori 3'te ise katılım olmadığı için yarışlar gerçekleştirilmedi.

Türkiye Pist Şampiyonası'nın 5. ayak yarışları sonunda; Maxi grup ilk yarışında Porsche 997 GT3 ile yarışan Ümit Ülkü birinciliği, Ali Özerinç ikinciliği ve Bilal Saygılı da üçüncülüğü kazanırken, günün ikinci yarışında Ümit Ülkü bir kez daha birinciliği, Ahmet Mutlubaş ikinciliği ve Bilal Saygılı da üçüncülüğü elde etti. Super grupta 10 turluk iki yarışta BMW 320 ile Ümit Ülkü 1 birincilik 1 ikincilik ve Galip Atar 1 ikincilik 1 birincilik elde ederken Honda Civic Type-R FN2 ile Ahmet Mutlubaş 2 üçüncülük elde etti.

Bugün gerçekleştilien Türkiye Pist Şampiyonası'nın 6. ayak yarışları sonunda; Maxi grup ilk yarışında Porsche 997 GT3 ile yarışan Ümit Ülkü birinciliği, Ahmet Mutlubaş ikinciliği ve Galip Atar da üçüncülüğü kazanırken, günün ikinci yarışında Ümit Ülkü bir kez daha birinciliği, Ahmet Mutlubaş ikinciliği ve Galip Atar da üçüncülüğü elde etti. Super grupta 10 turluk ilk yarışı Ümit Ülkü birinci ve Ahmet Mutlubaş ikinci olarak tamamlarken, ikinci yarışta Galip Atar birinci, Ahmet Mutlubaş ikinci ve Tansel Tunca da üçüncü oldular.

Bu yarışların ardından İzmirli sporcu Ümit Ülkü 2015 Türkiye Pist Şampiyonası'nı Maxi ve Super gruplarda şampiyon olarak tamamlamış oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber TOSFED Pist Kupası final yarışları tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER