Trabzon’da AKP’lilere ve belediye başkanına büyük tepki

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akpınar Mahallesi’nde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu otobüsünün devrilmesi sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmiş 37 kişi yaralanmıştı. Yöre halkının 600 dilekçe toplayarak belediyeden yeni araç istediği ancak belediyenin yeni araç göndermediği ortaya çıkmıştı. Cenaze töreninde AKP’li siyasetçilere ve belediye başkanına vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

SHABER3.COM

Sözcü'nün haberine göre, Trabzon'un Akçaabat ilçesi Akpınar Mahallesi Yolkıran mevkiinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait 61 K 737 plakalı yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmiş ve 37 kişi yaralanmıştı.

Yaşanan acı olay sonrasında yöre halkının 600 dilekçe toplayarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yeni araç talep ettiği, belediyenin ise bu talebe “Talebiniz TULAŞ tarafından değerlendirmeye alınmış olup, yapılan optimizasyon çalışmaları kapsamında uygun bulunmamıştır. ‘Mevcut planlanmış olan sistemde hizmet verilmeye devam edilecektir' şeklinde sonuçlanmıştır” cevabını verdiği ortaya çıkmıştı.

CENAZE YAKINLARININ TEPKİSİ BÜYÜKTÜ

Kazada hayatını kaybeden Azra Akgün, Fadime Akgün, Ayşe Zengin ve Yusuf Değermenci için bugün Akpınar Mahallesi Merkez İlköğretim okulu önünde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesinde hayatını kaybedenlerin yakınları ve mahalliler törene katılmak üzere bölgeye gelen AKP Trabzon Milletvekili adayı Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, AKP'li siyasetçilere ve AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na büyük tepki gösterdi.

AKP'LİLERİ VE BELEDİYE BAŞKANINI YUHALADILAR

Öfkeli vatandaşlar, AKP'lileri yuhalayarak cenaze töreninden ayrılmalarını istediler. Akpınar güzergahına yeni otobüs taleplerinin görmezden gelindiği için kazanın yaşandığını düşünen vatandaşlar, “Seçim için en iyi otobüsleri yolluyorsunuz buraya, buraya oy istemeye geliyorlar, bundan sonra otobüs göndermesinler buraya, biz sustukça böyle devam edecek, buradan gitsinler” diyerek seslerini yükselttiler.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ ARACIN BOZUK OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarından bir kadın, otobüs şoförünün gözaltına alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Otobüs şoförünün kullandığı aracın bozuk olduğunu söylediğini ifade eden kadın, “Şoförün kullandığı aracın “Şoförümüz iyileşir iyileşmez, onu karakola çekenlerden hesabını soracağız. Kimse o çocuğun kılına dokunamayacak. O çocuk ‘bas bas bu otobüs gitmez” dedi. Ekmek parası için anahtarı atıp gidemedi. Suçlu neden kravatlılar değil de bizim şoförümüz olacak. Kesinlikle şoförü ifadesi alınması için yollamayacağız” diyerek tepki gösterdi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖN SAFTA YER ALMADI

Tepkilerle karşılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, cenaze töreninde ön safta yer almadı, arka safta cenaze namazını kıldı.
<< Önceki Haber Trabzon’da AKP’lilere ve belediye başkanına büyük tepki Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER