Trabzon'da İŞKUR'a kayıtlı 34 bin işsiz var

Trabzon'da İŞKUR'a kayıtlı 34 bin işsiz var

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne (İŞKUR) iş başvurusunda bulunan kayıtlı kişi sayısının 59 bin civarında olduğu belirtildi. Halen bir işte çalışanların da yer aldığı bu rakamın 34 binden fazlasının ise işsizlerden oluştuğu açıklandı.

İŞKUR İl Müdürlüğü organizatörlüğünde dördüncüsü gerçekleştirilecek Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 1 -2 Ekim 2015 tarihlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi'nde yapılacak. Vali Yardımcısı Şükrü Kara ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin'in de katılımıyla bir otelde fuarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Vali Yardımcısı Kara, fuarın amacının nitelikli elemanların işe yerleştirilmesine öncülük etmek olduğunu söyledi. Gençlerin kendilerine 'bana iş ver' diye geldiğine dikkat çeken Kara, işveren ve iş arayanları buluşturacak fuarın bu amaca hizmet edeceğine olan inancını dile getirdi.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, organizasyonla ildeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirileceğini kaydetti. Sezgin, fuara katılacak 100'e yakın firmadan aldıkları talebe göre, toplam bin 206 kişiye iş/staj imkânı sunulacağını belirtti. Sezgin, şu bilgileri verdi: "Mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amacımız, nitelikli iş arayanlarımıza işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, gönüllü çalışma, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmektir. İş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturarak daha nitelikli işgücünün istihdama katılımını sağlayacak ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğin ilimiz için büyük önem taşıdığı muhakkaktır. Gerek iş arayanlarımızın, gerek öğrencilerimizin fuara katılım konusunda göstereceği ilgi ilimiz istihdam ve işsizlik sorununa yardımcı olacaktır."

"34 BİN CİVARINDA KAYITLI İŞSİZ VAR"

İŞKUR yetkilileri, bir soru üzerine, kuruma kayıtlı aktif iş arayan kişi sayısının 59 bin civarında olduğunu da belirtti. Bunların arasında halen bir işte çalışanların da bulunduğunu söyleyen yetkililer, kayıtlı işsiz sayısının ise 34 bin civarında olduğunu açıkladı. İşverenlerin bu yılki işçi taleplerinin 13 bine yakın olduğunu açıklayan İŞKUR İl Müdürü Sezgin, bu taleplerden 5 bine yakının ancak karşılayabildiklerini anlattı.

Özellikle mobilya, inşaat, cam sanayi ve elektrik gibi sektörlerde nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğuna değinen Sezgin, "Ama maalesef çalışacak insan bulamıyoruz. İş arayanların birçoğu iş beğenmiyor, masa başı iş istiyor. Mesleksizlik ve iş beğenmeme önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzon'da İŞKUR'a kayıtlı 34 bin işsiz var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER