Trabzon'da ticari taşıt sürücüleri eğitimden geçirilecek


Trabzon'da il sınırları içerisinde hizmet veren taksi, dolmuş, minibüs, servis araçları, halk otobüsleri, kamyon ve kamyonet gibi ticari taşıt kullanan sürücülere yönelik eğitim verilecek. 'Eğitim ve Davranış Modelleri' adı altında planlanan proje kapsamında sürücüler halkla ilişkiler, ilk yardım, sürüş güvenliği, mesleki yabancı dil, turizm ve benzeri konularda eğitime tabi tutulacak. Maçka ve Çaykara ilçelerinden başlanacak uygulama, il genelinde yaygınlaştırılacak.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (TESOB) Metin Kara ve beraberindekileri makamında kabulünde konuyla ilgili konuşan Vali Abdil Celil Öz, Trabzon'da Esnaf Odalarının bütün alt odalarla beraber çalıştığı konular olduğunu belirtti. Bunlardan birisinin de turizm konusu olduğunu söyleyen Öz, "Önce şoför esnafımızın sonra da bütün vatandaşlarımızın turizme hazırlığı ve eğitimi konusunda güzel bir proje hazırlandı. Ticari taşıt sürücülerine yönelik olarak hazırlanan projenin uygulamasına ocak ayında başlanıyor. Uygulama önce Maçka ve Çaykara ilçelerimizde ve sonra merkez ve bütün alanlarda yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Turizm sektöründe kaliteli iş gücü yetiştirme yönünde 20'si erkek, 20'si bayan olmak üzere 40 kişiye yönelik bir eğitim projesi var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından yürütülen bu projenin yaklaşık maliyeti 250 bin Euro'dur. İmza aşamasına geldi. Bu projeler gerçekleştirildiğinde hem turizm açısından farkındalık hem esnaflarımızın bilinçlendirilmesi ve altyapının uygun hale getirilmesi sağlanmış olacak. Fiyat tarifeleriyle ilgili net bir tavır ortaya konulması, tarifelerin farklı dillerde hazırlanması, eğitim ve bilgilendirilme konuları da ele alınarak turizmin geliştirilmesi, esnafımızın topyekün kalkınması için hep birlikte gayret göstereceğiz." dedi.

TESOB Başkanı Kara da Ticari Taşıt Sürücüleri Eğitimi Projesinin amacına değindi. Kara, şunları söyledi: "Projenin amacı; sürücülerimizin barış ve düzen içerisinde daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde hizmet vermesini sağlamak, mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek, onlara yoğun çalışma temposunda öfke ve stresle nasıl başa çıkabileceğini aktarmak, olası kazalara karşı, savunma ve ilk yardım tekniklerini geliştirmek, temel trafik bilgilerini yenilemek, şoförlük mesleğinin toplumdaki yerini değerli kılmak, gelişen turizm sektöründe şoförlerimizin hizmet kalitesini arttırmak, mesleki eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak, nitelikli şoförler yetiştirmek, şoförlük mesleğinin standartlarını belirlemek, kayıt dışı istihdamı engellemek, şoför esnafının denetiminin yapılmasını sağlamak, şoför esnafıyla ilgili güncel bir veri tabanı oluşturmak amaçlanmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber Trabzon'da ticari taşıt sürücüleri eğitimden geçirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER