Trabzon'da polise hain saldırı

TRABZON’un Maçka İlçesi’nde yol kontrolü yapan polislere, dağlık alandan teröristlerce otomatik silahlarla ateş açılıp el bombası atıldı. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 4 polis ile 1 vatandaş yaralandı.

Trabzon'da polise hain saldırı


Saldırı bu sabah saat 08.30'da meydana geldi. Maçka- Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı, el bombası attı. Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Hızla olay yerine takviye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alanın içlerine doğru kaçtı. 

Çatışmada 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis yaralandı. Çatışma sırasında çevreden geçerken, kurşunların isabet ettiği bir dükkanın kırılan cam parçaları 28 yaşındaki Duygu Şeker'in koluna ve boynuna isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralı polisler ile Duygu Şeker hastanede tedavi altına alındı.

Polisler, yaralı arkadaşları için hastanelere giderek kan verdi. Çatışma sırasında teröristlerin açtığı ateş sırasında yakındaki kuyumcu dükkanına da kurşunlar isabet etti.

Jandarma ve Özel Harekat timleri kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırıyı yapanların bir süredir Doğa Karadeniz Bölgesi'ne sızmaya çalışan PKK'nın bir terörist grubu olduğu sanılıyor. 


VALİLİK AÇIKLAMASI

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "19 Temmuz 2016 salı günü saat 08.30 Maçka ilçesinde yol kontrolü uygulaması yapmakla görevli emniyet mensuplarımıza terörist saldırı gerçekleştirilmiş olup, saldırıda 3 polis memurumuz şehit olmuş, 4 polis memurumuz ile 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştirenlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatılmıştır" denildi.
<< Önceki Haber Trabzon'da polise hain saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER