Trabzon'da şehit olan polis göz yaşları ile uğurlandı

TRABZON’un Maçka İlçesi’nde, dün sabah yol kontrolü yapan polis aracına ormanlık alandan teröristlerce ateş açılması sonucu 2 meslektaşı ile birlikte şehit olan polis memuru 23 yaşındaki İbrahim Akın’ın cenazesi, memleketi Bursa'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Trabzon'da şehit olan polis göz yaşları ile uğurlandı


Cenaze töreninde şehit polisin kız kardeşi Büşra, ağabeyinin çevik kuvvet üniformasını giyerken, Trabzon’dan gelen ve cenaze namazını kıldıran arkadaşı Muhammet Çora, İbrahim Akın’ın olaydan bir gün önce rüyasında Hazreti Muhammed’i gördüğünü kendisine anlattığını söyledi.

Maçka- Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı, el bombası attı. Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Saldırıda polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat şehit oldu.

Şehit polis İbrahim Akın’ın cenazesi bu sabah önce, merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada büyük bir kalabalığın karşıladığı şehit polis için dualar edildi. Babası Fuat Akın, tabutun başından ayrılmazken, mahallede teröre lanet yağdı.

Şehit İbrahim Akın’ın Trabzon’un Tonya İlçesi’nden gelen arkadaşı Muhammet Çora, kalabalığa seslenerek, "İbrahim benim canım ve ciğerim. Onunla birlikte 1 yılı aşkın süredir bir muhabbetimiz ve sevgimiz var. Bizzat öz kardeşimden daha ileridir. Beraber Umre yolculuğu yaptık, bir tabağı paylaştık" dedi.


ARKADAŞI GÖRDÜĞÜ RÜYAYI ANLATTI

İbrahim şehit olmadan bir gün önce görüştüklerini kaydeden Muhammet Çora, "Akşam beraber kaldık. Sabah namazını beraber eda ettik. İbrahim daha sonra bana gördüğü rüyasını anlattı. Rüyasında, 'Beraber ihramlı bir şekilde beytullahı tavaf ediyoruz. Tavafımız bitiyor, Allah resulü Kabe’nin içerisinden çıkıp, benim elimden tutarak bir nehrin aşkın şekilde alıp götürüyor' dedi. Ben de 'İbrahim şahadete ereceksin' dedim. Daha sonra bir hocamızla istişare yaptık. İbrahim firdevs cennetine uçmuştur. Allah’ın hakiki manasında şahadet mertebesine ermiştir. Yüce mevlam ona kalkan ve uzanan elleri kırsın" diye konuştu.

Şehit İbrahim Akın’ın cenazesi daha sonra törenin yapıldığı Mihraplı Camii’ne getirildi. Buradaki törene şehit polisin babası Fuat Akın annesi Şehriban akın ve 4 kardeşi katıldı. Şehidin kız kardeşi Büşra törende ağabeyine aitçevik kuvvet üniformasını giydiği görüldü.


Cenaze törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve 5 bine yakın kişi katıldı. Tümgeneral Saldık, ailenin yanına gelerek, "Vatan sağ olsun. Allah şehidimizi cennetin en güzel köşesinde misafir etsin" dedi. Komutana yanıt veren aile de "Biz üzülmüyoruz, gurur duyuyoruz" dedi.

Şehidin cenaze namazını da Trabzon’dan gelen arkadaşı Muhammet Çora kıldırdı. Mihraplı Camii’ndeki törenin ardından şehit polisin cenazesi Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
<< Önceki Haber Trabzon'da şehit olan polis göz yaşları ile uğurlandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER