Trabzonspor: 0 – Gaziantepspor: 1 (İlk yarı)


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu
Trabzonspor: Esteban Alvarado, Salih, Aykut, Douglas, Constant, M'bia, Okay, Özer, Marko Marin (Dk. 22 Medjani), Erkan, Deniz
Gaziantepspor: Kercemarskas, Barış, Elyasa, Arokoyo, Marçal, Erdem, Abuda, Larsson, Putsila, Orkan Çınar, Muhammet Demir
Gol: Dk. 31 Orkan Çınar (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Muhammet Demir, Dk. 45 Putsila (Gaziantepspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 10. haftasında Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı misafir takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Ligdeki 4 haftalık galibiyet özlemine geçen hafta Sivasspor deplasmanında son veren Trabzonspor, kendisi gibi 13 puana sahip olan Gaziantepspor'u ağırlıyor. Bordo mavili ekipte Luis Cavanda kırmızı kart cezası nedeniyle, Yusuf Erdoğan ise ağır gribal enfeksiyona yakalandığı için bu maçta forma giyemiyor.

Sakatlığı nedeniyle son 2 maçta forma giyemeyen, ancak bu hafta takımla çalışan ve antrenmanlardaki performansıyla dikkat çeken Mehmet Ekici ise teknik direktör Shota Arveladze tarafından maç kadrosuna alınmadı. Osmanlıspor maçının ardından soyunma odasında tartıştığı Erkan Zengin'in yumruklu saldırısına maruz kalan Mehmet Ekici'ye bazı taraftarlar üzerinde fotoğrafı olan ve 'Asla yalnız değilsin' yazılı pankart ile destek verdi.

Gürcü hoca, sakatlığı ile ilgili tartışmaların gölgesindeki kaleci Onur Recep Kıvrak'ı da 2 maç sonra kadroya aldı, ancak yedek soyundurdu. Shota, kalede yine Sivasspor maçındaki performansı ile galibiyetin mimarı olan Esteban Alvarado'ya forma verdi. Genç hoca, Luis Cavanda'nın yokluğunda da savunmanın sağında Salih Dursun'a görevlendirdi. Sakatlığı nedeniyle Sivas maçında oynayamayan Kevin Constant da ilk 11'de sol bekte forma giydi. Oscar Cardozo ve Dame N'Doye'yi yine yedek soyunduran teknik patron Shota, gol umudu olarak ilk 11'de yine Deniz Yılmaz'ı sahaya sürdü.

Trabzonsporlu taraftarlar müsabakaya ilgi göstermedi. Avni Aker Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümü boş kaldı. Fenerbahçeli taraftarların açtığı şike pankartına göndermede bulunan bordo mavili taraftarlar, maraton tribününe, 'Bak Kızım: CAS ve UEFA, şike var. 2010-11 sezonun şampiyonu Trabzonspor'dur' yazılı afiş astı. Kale arkasındaki tribünde ise 'Oyun bitti, yakında acı gerçeklerle yüzleşeceksiniz' yazılı afiş asıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası sol çaprazında savunmanın uzaklaştırmak istediği topla buluşan Erkan şutunu attı, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

29. dakikada sol taraftan kullanılan serbest vuruşta Putsila'nın ceza sahasına gönderdiği topu Muhammed Demir kafayla aşırdı, meşin yuvarlak kaleci Esteban'da kaldı.

31. dakikada Muhammed Demir ile yaptığı paslaşmanın ardından sağ kanttan ceza sahasına giren Orkan, savunmanın arasından yerden şutunu attı, top kalecinin solundan filelere gitti: 0-1.

44. dakikada Salih'in sağdan ortasına penaltı noktası üzerinde Deniz kafayı vurdu, kaleci Karcemarskas üstten topu kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı Gaziantepspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 0 – Gaziantepspor: 1 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER