Trabzonspor: 0 – Napoli: 3 (İlk Yarı)


TRABZON (CİHAN)- Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Vladislav Bezborodov, Nikolai Golubev, Maksim Gavrilin

Trabzonspor: Hakan, Fatih Atik, Aykut, Bosingwa, İshak, Özer, Medjani, Soner, Erkan, Sefa, Cardozo

Napoli: Andujar, Henrique, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Gökhan İnler, Gargano, Gabbiadini, De Guzman, Mertens, Huguain

Gol: Dk. 6 Henrique, Dk. 20 Higuain, Dk. 27 Gabbiadini (Napoli)

Kırmızı Kart:

Sarı Kart: Dk. 36 Fatih Atik, Dk. 40 Aykut (Trabzonspor)

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk karşılaşmasında Trabzonspor ile İtalya ekibi Napoli arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı misafir takımın 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak son 32 takım arasına kalan Trabzonspor, son 32 turu ilk maçında sahasında İtalya'nın Napoli takımını misafir ediyor. Temsilcimiz, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle zorlu maça 15 kişiyle çıktı. Bordo-mavili ekipte Onur, Belkalem, Yusuf Erdoğan, Waris ve Yatabare sakat, Mehmet Ekici ile Kevin Constant cezalı, Aytaç Kara, Uğur Demirok, Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş ve Deniz Yılmaz ise UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer alamadı. Sakatlığı nedeniyle durumu belirsizliğini koruyan Jose Bosingwa ise ilk 11'de sahaya çıktı. Sezonun ilk yarısında kadro dışı bırakılan ve devre arasında affedilen Zeki Yavru uzun bir aranın ardından kadroya alındı ve yedek oturdu.

Teknik Direktör Ersun Yanal, takımını maça farklı bir kurgu ile başlattı. Asıl görev yeri sağbek olmasına rağmen Bosingwa'yı stopere çeken Yanal, sağbekte ise Fatih Atik'i görevlendirdi. Yanal, bazı maçlarda Aykut'un yanında stoperde oynattığı Medjani'yi ise ön liberoya çekti.

Trabzonspor, Napoli maçı ile Avrupa'daki 120. sınavına çıktı. Temsilcimiz, Avrupa'da daha önce oynadığı 119 karşılaşmada 44 galibiyet, 31 beraberlik elde etti. 42 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda attığı 158 gole karşılık, kalesinde de 158 gol gördü.

Karşılaşmayı elverişsiz hava şartları nedeniyle Türkiye'ye gelemeyen Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa'nın yerine Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov yönetiyor.

TRİBÜNLER İLK KEZ DOLDU
Trabzonspor taraftarları, bordo mavili takımın Napoli ile yapacağı maçın biletlerini 3 gün önceden bitirmişti. Karşılaşmayı yaklaşık 22 bin taraftar izledi. Maç öncesi stat çevresini şölen yerine çeviren bordo-mavili taraftarlar, Avni Aker'in tribünlerinde de renkli görüntüler oluşturdu. Tribünleri tamamen dolduran taraftarlar, bordo-mavili kaşkolları ve açtıkları afişlerle görsel şov yaptı. Isınmak için sahaya çıkan futbolcuları tek tek tribüne çağıran taraftarlar, üçlük çektirdi. Bordo-mavili taraftarlar müsabaka boyunca da takımlarına desteğini sürdürdü.

Takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmayan bir grup Napoli taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı ve takımlarına destek oldu.
MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken topu altıpas içerisinde önünde bulan Koulibaly'nin şutu kaleci Hakan'dan döndü, dönen top Henrique'nin kafa vuruşuyla filelere gitti: 0-1.
20.dakikada orta sahadan aldığı topla sol taraftar ceza sahasına kadar inen Gabbiadini pasını ters taraftaki Higuain'e aktardı, bu futbolcunun vuruşunda top kalecinin solundan filelere gitti: 0-2.
27. Albiol'un savunmanın arkasına attığı topla ceza sahası içerisinde buluşan Gabbiadini kaleciyle karşı karşıya kaldı, yerden vuruşunda top ağalara gitti: 0-3.
33. dakikada defansı bir bir çalımlayarak soldan ceza sahasına giren Higuain'in şutunda top üst direkten döndü.
41. dakikada ceza sahası önünden Gabbiadini'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Hakan topu kornere çeldi.
Temsilcimizin ilk 45 dakikada rakip kalede tek bir pozisyon üretemediği maçın ilk yarısı misafir takımın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 0 – Napoli: 3 (İlk Yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER