Trabzonspor: 0 – Osmanlıspor: 1 (İlk yarı)


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Özgür Yankaya, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Jose Bosingwa, Mustafa Yumlu, Serge Akakpo, Musa Nizam, Fatih Atik, Okay Yokuşlu, Sefa Yılmaz, Marko Marin, Erkan Zengin, Muhammet Demir
Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Avdija Vrsajevic, Uğur Demirok, Numan Çürürsu, Tiago Pinto, Mehmet Güven, Raheem Lawal, Umar Aminu, Badou Ndiaye, Dzon Delarge, Raul Rusescu
Gol: Dk. 40 Raul Rusescu (Osmanlıspor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 23. haftasında Trabzonspor ile Osmanlıspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nın oynanan maçın ilk yarısı misafir takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Geçen haftaki olaylı Galatasaray maçının ardından yoğun günler geçiren Trabzonspor, 23. hafta müsabakasında sahasında Osmanlıspor'u misafir ediyor. Bordo-Mavililerde zorlu randevu öncesi cezalı ve sakat oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor. Karadeniz ekibi taraftarı önündeki maça tam 9 futbolcusundan yoksun çıkıyor. İstanbul'daki sınavda kırmızı kart gören Salih Dursun, Aykut Demir, Luis Cavanda ve Özer hurmacı ile önceden kart cezası bulunan Douglas Franco kadroda yer almıyor. Sakatlıkları devam eden Oscar Cardozo, Mehmet Ekici, Aytaç Kara ve Güray Vural da takımdaki yerlerini alamayan diğer isimler. Sakatlığı nedeniyle 3 haftadır takımdan ayrı kalan Okay Yokuşlu ise ilk 11'de sahaya çıktı.

Sakat ve cezalı futbolcuların fazlalığı nedeniyle kadro kurmakta zorlanan teknik direktör Hami Mandıralı, elindeki en iyi takımı sahaya sürmüş durumda. Genç hoca, eksiklerden dolayı kaleci Esteban Alvarado ve Yusuf Erdoğan'ın yanında yedek kulübesinde 5 genç futbolcuyu oturttu. Misafir takım Osmanlıspor'da ise sarı kart cezalısı Musa Çağıran'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Artur Moraes ve Anas Sharbini maçta forma giyemedi.

EFSANELERE PLAKET

Trabzonspor yönetimi, bordo-mavili takıma şampiyonluklar yaşatan bazı efsane futbolculara müsabaka öncesi plaket ve çiçek verdi. Turgay Semercioğlu, İskender Gönen, Metin Kenan Aksu, Mehmet Cemil Altın, Ali Kemal Özcan, Turan Yurdakul, Güngör Şahinkaya, merhum Kadir Özcan adına kızı Çisem'e ve Cemil Usta'ya ödüllerini kulüp başkanı Muharrem Usta ve yöneticiler verdi.

BAŞKAN USTA'DAN CENTİLMENLİK ÇAĞRISI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, taraftarlardan Trabzonsporluların tüm dünyaya birinci sınıf spor izleyicisi oyduğunu göstermelerini istedi. Usta, müsabaka öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kısa bir konuşma yaptı. Bu akşamın özel bir anlamı olduğunu belirten Usta, "Elbette özel anlamı var ama Trabzonsporlulara bu akşam çok önemli bir görev düşüyor. Buradan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bu büyük kulübün taraftarları olarak sporun centilmenlik ve dostluk olduğunu, gençlere, çocuklara örnek olunması gereken bir alan olduğunu göstermemiz şart. Çeşitli sıkıntılarımız olmuş olabilir. Ta 2010-11 sezonundan beri çeşitli sıkıntılar yaşamış olabiliriz. Bu akşam Trabzonsporluların tüm dünyaya birinci sınıf spor izleyicisi oyduğunu göstermenizi rica ediyorum." dedi.

FUTBOLCULAR VE TARAFTARLARDAN PROTESTO

Trabzonsporlu futbolcular, müsabaka öncesi geçen hafta Galatasaray maçındaki hakem kararları nedeniyle protesto yaptı. Bordo-mavili futbolcular tepkilerini, hakem Özgür Yankaya'nın başlama düdüğünün ardından 30 saniye oldukları yerde durarak gösterdi.

Taraftarlar da bu sırada 'Futbolun katili Türk hakemleri' şeklinde bağırdı. Bordo mavili taraftarlar, hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösteren Salih Dursun'a da sevgi gösterisinde bulundu. Tribünlerin tamına yakının dolduran Trabzonspor taraftarı, maraton tribününde üzerinde Salih Dursun'un Bitnel'e kırmızı kart gösteren fotoğrafı ve 'Bu düzen değişecek' yazılı dev bir pankart açtı. Taraftarlar, zaman zaman TFF Başkanı Yıldırım Demirören lehine de tezahürat yaptı. Karadeniz ekibinin taraftarı, 61. dakikada da kırmızı kart çıkaracak.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Erkan Zengin'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortaya Marko Marin kafa vurdu, top yandan auta gitti.

19. dakikada Raul Rusescu'nun pasıyla topla buluşan Badou Ndiaye'nin ceza alanı dışından sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

21. dakikada Sefa Yılmaz'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Fatih Atik'in şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

23. dakikada Mehmet Güven'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Onur köşele giden topu parmaklarının ucuyla kornere attı.

35. dakikada ani gelişen Osmanlıspor atağında rakip ceza sahası önüne kadar inen Dzon Delarge pasını ter taraftaki Umar Aminu'ya aktırdı, soldan ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Aminu'nun şutunda kaleci Onur'un bacaklarından seken top kornere gitti.

39. dakikada Dzon Delarge'nin ara pasında defansın arkasına sarkan Raul Rusescu kaleciyle karşı karşıya kaldı, şutunu kaleci Onur çıkarttı.

40. dakikada Dzon Delarge'ın rakip ceza alanı dışından sağ çaprazdan kale ağzına gönderdiği yerden pasında, Trabzonspor savunmasında Mustafa Yumlu ve kaleci Onur Kıvrak arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda aralarından geçen topu arka direkte müsait pozisyonda bulunan Raul Rusescu filelere gönderdi: 0-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı Osmanlıspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor: 0 – Osmanlıspor: 1 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER