Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan muhalefete hodri meydan

Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan muhalefete hodri meydan

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, muhalefetin çatı adayı olduğu iddia edilen AKP Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ile aralık ayında yapılacak olağan genel kurulda başkanlık yarışına girmek istediğini söyledi.

Bordo mavili kulüpte, sportif direktör görevine getirilen Süleyman Hurma ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan Başkan Hacıosmanoğlu, "Süleyman bey daha önce de Trabzonspor'da çalışmış, alanında sayılı insanlardan bir tanesi. En büyük özelliği de Trabzonsporlu olması. Deneyimi, bilgisi olan, aynı zamanda da Trabzonsporlu olan bir arkadaşımıza ihtiyacımız vardı. Önümüzdeki sene ne olursa olsun şampiyonluğu yaşatma arzumuz var. Bu doğrultuda bir katkısı olacağına inanıyorum. Hocamızla beraber toplantılar yapıyoruz. Uyum içerisinde önümüzdeki sene özlenen şampiyonluğu inşallah onun da taktiri ile Trabzonspor sevdalılarına yaşatırız. İnşallah önümüzdeki sene Trabzonspor'un şampiyonluğuna ciddi katkılar yapar." dedi.

Hacıosmanoğlu, Hurma'nın tam yetkili olarak futbolun başına geldiğini kaydetti.

HURMA'NIN AÇIKLAMALARI

En son Kayserispor'da görev yapan Sportif Direktöre Süleyman Hurma da, 10 yıl bir yerde çalıştıktan sonra ayrılmanın zorluğuna değinde. Kayserispor'dan ayrılmanın kendisi için çok kolay olmadığını dile getiren Hurma, şöyle konuştu:

"Ancak bu ayrılığı benim için kolaylaştıran şey evime gelmek. Burada çok dramatik 3 şampiyonluk kaybettik. Şimdi onu almamız lazım. Bu zeminin, şartların buna uygun olduğunu düşünüyorum. İnşallah hep beraber Trabzonspor'un tüm güçlerini maksimumda kullanarak bunu başaracağız. Kendimize olan güvenimiz tam. Toplumun da desteği ile inşallah başarılı oluruz. Bana güvenip destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Trabzonspor'un 30 yıldır şampiyonluk özlemi çektiğini dikkat çeken Hurma, "Şundan kimsenin şüphesi olmasın, kesinlikle Trabzonspor transfer yaparken niye yaptığını bilecek. Burada çok ciddi bir teknik heyet var, daha önce çalışmış bir ekip. Ben buraya gelip herşeyi değiştirmeye değil, kulübe katkı vermeye geleceğim. Trabzonspor amacına uygun transfer yapacaktır. Hocamızla görüşüyoruz. Sayın başkanımızla 4-5 gündür görüşüyoruz. Transfer çalışmalarımız da bir yandan sürüyor. İnşallah kampa kadar transferlerimiz bitirmiş oluruz." dedi.

Eski kulübü Kayserispor'dan 3 oyuncunun bordo mavili kulübe transferiyle ilgi soruya ise Hurma, "O transfer ben gelmeden önce başlamış bir transfer. Ben o dönem Kayserispor adına işlem yapıyordum. Okay dünya starı olacak bir oyuncu. Trabzonspor o işi yaparak çok doğru bir iş yaptı. Alper ileriye atak yapacak bir oyuncu. Hakan'ı zaten hepiniz biliyorsunuz. Ben devre arasında şampiyonluğa oynarken Hakan'ı Trabzonspor'a verdim." diye cevapladı.

BAŞKANIN SORULARI CEVABI

Daha sonra soruları cevaplandıran Başkan Hacıosmanoğlu, bu sezonun kendileri için büyük bir üzüntü olduğunu belirtti. Ligde daha farklı yerlerde olmaları gerektiğine vurgu yapan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Sıralamak isterseniz bir sürü mazeret var. Hiçbir takımın başına bu kadar sakatlık gelmez. Birkaç tane oyuncumuzun ayağı kırıldı. Kalecimizin sakatlanması bize büyük darbe vurdu. Hakan geldikten sonra takımın performansı da değişti. Bu sezon aslında şansızlıklar belki de bizim de hatalarımız var. Belki de en rahat şampiyon olacağımız sezonlardan bir tanesiydi. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizim iki maçta yendiğimiz takım şampiyon oluyor. Aradaki puan farkını da görüyorsunuz. Söylenecek çok şey var ama geçmişe takılmadan Trabzonspor sevdalılarını mutlu etmek, Trabzonspor sevdalılarının özlediği şampiyonluğu yaşatacak performansı ortaya koymak amacımız. Baktığımızda rakiplerin durumları bizden iyi değil. Eğer iyi bir planlama ile eksik olan mevkilere takviye yaparsak başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu sene alt liglerdeki bütün takılarımız kupa kaldırdı. Sıra A takımımıza geldi. İnşallah önümüzdeki sene Cenabı Allah bize bunu nasip eder." dedi.

"HİÇ BİR ZAMAN ÖDEME SIKINTIMIZ OLMADI"

Hacıosmanoğlu, ekonomik sıkıntı nedeniyle futbolculara ödeme yapılamadığı ve baçı yabancı oyuncuların serbest kalma riski olduğuna dair iddialarla ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

"Trabzon'da belli bir kesim var; onlar Trabzonspor'a nasıl katkımız olur diye değil, nasıl zarar veririz diye düşünen insanlar. Rakiplerimiz 8 ay, bir sene para ödemediği durumlar söz konusu iken böyle bir ses çıkmıyor. Bizim belki 1- 2 ay ödeme yapmadığımız zaman yaygara yapan insanlar var. Bunların özünde oyuncakları elinden alınan insanların ve onların uzantılarının çıkarttıkları ve 'Trabzonspor'a nasıl zarar veririz, yönetimi göndeririz' düşüncesi ve kulübü düşünmeden, şahıslarla mücadele ederken özünde sevdiklerini söyledikleri kulübe nasıl zarar verdiklerinin gerçeğidir bu."

Trabzonspor'un hiçbir zaman ödeme sıkıntısı yaşamadığını savunan Hacıosmanoğlu, "Ama dönem dönem insanın gardı düşüyor. Gaziantepspor ve Konyaspor maçlarını yenildikten sonra ödeme yapma şevkimiz azalıyor. Sonuçta bu kulübü idare ediyoruz. Oyunculara ciddi teklifler var, böyle bir haber çıkıyor. Oy oyuncuları satacağımız dönemde böyle dedikodular çıkartılıyor. Acaba size teklif yapanlar bu oyuncuları bedavaya alır mıyız diye onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Trabzonspor'u nasıl küçültürüzün hesabını yapıyorsunuz. Trabzonspor'un gerçek sevenlerinin kim olduğunu kamuoyu çok iyi değerlendiriyor. Trabzonspor'un başarılı olması için ant içsinler, ben burada güvenlik görevlisinin görevini de yapmaya hazırım. Ama o samimiyetin olmadığı bazı insanlar var. Bize bu teveccühü gösteren Trabzonspor sevdalılarını inşallah özlediği başarıyı yaşatırız. Ondan sonra, buyurun biz koltuk sevdalısı değiliz deriz. Tek amacımız; Trabzonspor sevdalılarının özlediği başarılı yaşatmak. Tek amacımız o. Onun için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN ZİYARETİ PROĞRAMDA YOKTU"

Hacıosmanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde kulübe yaptığı ziyaret ve Avni Aker'de yapılan maçta kendisinin olmadığı, ziyaretten bilgisinin olup olmadığı sorulması üzerine, söz konusu maça formaları kendilerinin gönderdiğini söyledi. Başbakanın kulüp ziyaretinin programda olmadığını savunan Hacıosmanoğlu, "Ben de kardeşimin ameliyatından dolayı gelemedim. Sayın Başbakan ile kulüpte otururken telefonla konuştum, teşekkür ettim." dedi.

İsim vermeden Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak'a yüklenen Başkan Hacıosmanoğlu, "Ben kimseye cevap vermiyorum, herkes konuşuyor. Bazen konumlarını kaybeden insanlar gündemde kalmak için birilerine bir şey söyleyecekler; biz de cevap vereceğiz. Ben de karar aldım, aylardır konuşmuyorum, cevap vermeyeceğim. Eğer söyledikleri kanuni suç içeriyorsa devletin savcıları var, avukatlara da talimat verdim, konuşmalarını inceliyorlar, bulduklarında onları da ibraz edecekler." diyerek, şöyle devam etti:

"O malum kişinin bana düşmanlığı kendi liderine verdiğim destekten kaynaklanıyor. Gurur duyması lazımdı. O günden beri başkanlıktan nasıl indiririm diye hesaplıyor ama herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Biz işimize bakıyoruz. Bizim samimi bir insan olduğumuzu, bilerek Trabzonspor'a zarar vermeyeceğimiz herkse biliyor. Onu da bizi gösterdikleri sevgi ile belirtiyorlar. Özlediğimiz başarıyı yakalamadığımız için en büyük ezikliğini, üzüntüsünü ben yaşıyorum. Kimseyi cevap vermeden önümüzdeki senenin yapılanmasını yapıp, Trabzonspor taraftarlarını özlediği başarıyı yaşatmaktan başka hiçbir hedefimiz yok."

ÖZAK'A KARŞIMA ÇIKSIN ÇAĞRISI

Hacıosmanoğlu, kulübe yaptığı 2 bin 800 üyenin aidatlarını Rıza Zarrab'a ait olduğu öne sürülen denizcilik şirketinin ödediği ve bu üyelerin de desteğini almak için görev süresini aralık ayındaki genel kurula kadar uzatmaya çalıştığına dair iddialara da cevap verdi. İsim vermeden iddiaların sahibi Faruk Özak'a sert bir şekilde yüklenen Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Ben beklerdim ki, bizim şampiyonluğumuzu çalanların bu konuyu nasıl kullandığını dünya biliyor. Trabzonspor delegeleri başkan olarak 2,5 seneliğine seçtik. Biz onların iradesine saygı duyuyoruz. Onların içinden çıkan ve kimler tarafından yönlendirildiği bilinen ve o günkü divan başkanın yetersizliğinden kaynaklanan bir durumdan dolayıydı. Genel kurulun iradesi ile seçilen bir başkana herkesin saygı duyması lazım. Genel kuruldan o maddenin nasıl geçtiğini herkes biliyor.

Ben kendim orada yetersiz oyla seçilen başkan değil, yeterli oyla seçilen bir başkan olarak görev süremi tamamlamaya çalıyorum. Bu sürede aralık ayında bitiyor. Üç ay önce seçim olsa ne yapacaksınız. Benim seçim diye bir endişem yok. Ben yarın seçim yapsam o zamanki ortamdan daha rahat seçime girerim. O zamankinden daha güçlü bir durumdayım. Ama burada devamlılık söz konusu. Bir süremiz var, o süreyi tamamlayalım. 2-3 ay sonra seçim olacak diye beklemiyorlarsa, ondan sonrasına da bir 2 ay daha kaldı. Hazırlıklarını yapsınlar. Çatı aday diyorlar. Ben burada açıkça söylüyorum; tek arzum öyle bir çatı oluşturulması. Sizin dediğiniz şahsın da o çatının başında olması, benim de onla seçime girmem. Samimi olarak Trabzonspor'u düşünüyorlarsa böyle bir seçimi de arzu ediyorum. İnşaallah da olur."

'Bir denizcilik şirketi aidatları ödemiş' diyorlar diyen Hacıosmanoğlu, "Avukatlarım da araştırıyor. Gerekli savcılık işlemine de başlayacaklar. Adı geçen denizcilik şirketi o dönemde KAP'a bildirilmiş, Trabzonspor ile reklam sözleşmesi yapmış ve Trabzonspor'a bir kaynak sağlamış. Bunları dikkate almıyorum. Bundan sonra da kim ne derse desin cevap vermiyorum, Trabzonspor üzerinden kimseye prim yapacak durumunda değilim. Trabzonspor parayı her yerde bulur, Trabzonspor'un başarıya ihtiyacı var. Hocayla iyi bir sinerjileri var. Aralık ayından sonra Tekirdağ'a veya Erzurum'a gidip 6 ay daha uzatamayız. 6 ay daha herkes hazırlığını yapsın. Gideriz sandığa, herkes doğruları yanlışları biliyor, o zaman kararı veririz." diyerek sözlerini tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan muhalefete hodri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER