Trabzonspor'da, Cüneyt Çakır'a tepkiler dinmiyor


Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da, müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır'a yönelik tepkiler dinmiyor. Bordo mavili camianın kurmayları Çakır'ı, maç içindeki taktir hakların rakipten yana kullanma ve net penaltılarını vermemekle suçluyor.

Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Erkan Zengin'in ceza sahası içerisinde attığı pasta topun Denayer'in elinden döndüğü pozisyonun kesinlikle penaltı olduğunu savundu. 'Bu penaltı değilse başka ne penaltı olur?' diye soran Üstünsalih, hakem Cüneyt Çakır'ın kötü bir performans sergilediğini ifade etti. Hakemler hakkında çok konuşmak istemediklerini kaydeden Üstünsalih, "Ben Cüneyt Çakır'ın kişiliğini seviyorum ama dün ortaya koyduğu performansı beğenmedim. Kararlarında tutarlılık yok. Dünya Kupası'ndaki performansı yoktu. Golün öncesindeki harekette faul yoktu. Dolayısıyla bir takımın kaderiyle de oynamış oldu." dedi.

Üstünsalih, maçtan sonrası bir güvenlik görevlisi ile Cüneyt Çakır arasında yaşanan tartışmada da abartılacak bir şeyin olmadığını söyledi. Mağlubiyete rağmen takımlarına güvendiklerinin altını çizen Üstünsalih, yollarına başarılı şekilde devam edeceklerine inandığını dile getirdi.

Teknik direktör Shota Arveladze de Cüneyt Çakır'ın yönetiminden kesinlikle mutlu olmadığını ifade etti. Çakır'ın kararları ile maça 'zekice' müdahalelerde bulunduğu hissine kapıldığını belirten Gürcü hoca, "Penaltıyı görmüyor, görmeyebilir. Ne yapalım? Hakemden kesinlikle mutlu değilim ama dünyanın en iyi hakem de bu." diye konuştu.

"TFF, AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİLERİNİ MEYİLLİ HAKEM VE YÖNETİCİLERDEN ARINMALIDIR"

Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen de Cüneyt Çakır ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sert eleştirilerde bulundu. Trabzonspor'un tarihinin hiçbir döneminde hakemlere sığınarak şampiyonluk hedefleri çizmediği gibi bunalımlı günlerinde de hakemlerle çözüm aramadığını kaydeden Sürmen, "Türk futbolunun düştüğü durumun hala farkında olmayan TFF, ahbap çavuş ilişkilerine meyilli hakemler ve yöneticilerden arınmak zorundadır. Bir maçta hakem hatası ile kastını ayıran hassas nokta, hakemin taktir yetkilerindeki bariz tek taraflılıktır." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor camiasının sabrını hiç kimsenin test etmesinin hakkı da, haddi de olmadığını vurgulayan Sürmen, "Bu büyük camia, hakkına doğrudan saldırılarda süreklilik olduğunu hissettiğinde birlik ve beraberlik içerisinde hakkını koruyacağını spor camiası çok iyi bilir ve bilmelidir de." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'da, Cüneyt Çakır'a tepkiler dinmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER