Trabzonspor’da scout dönemi son aşamada

Başkanı Usta'nın büyük önem verdiği, 10 kişiden oluşması planlanan profesyonel scout (futbolcu izleme ve keşfetme) konusunda son aşamaya gelindiği bildirildi.

Trabzonspor’da scout dönemi son aşamada

Başkan Muharrem Usta'nın kongre vaadleri arasında ilk sıralarda bulunan scout ekibi konusunda son aşamaya gelindi. Twente takımında 2004-2014 yılları arasında 10 yıl süreyle çalışıp başarılı bir dönem geçiren Hollandalı Jan van Staa'yı scout ekibinin başına getirme kararı alan Başkan Muharrem Usta, pazar günü Galatasaray maçı öncesi İstanbul'da yapılacak yönetim kurulu toplantısında bu kararı netleştirecek. Gelecek hafta içinde de Staa, ekibiyle birlikte Trabzon'a gelerek çalışmalarına başlayacak.

"İNCE ELEYİP SIK DOKUNACAK"

Futbolcu transferlerinde dışarıya bağımlı olmaktan şikayet eden, "Ara transfer döneminde bile bana ve yönetimdeki arkadaşlarıma 500 futbolcu ismi önerildi. Ama kulübün içinden tek isim gelmedi" diyerek bordo-mavili kulübün bu konudaki yetersizliğinden yakınan Başkan Usta'nın yaz döneminden başlayarak tüm transferleri scout ekibinin onayından sonra yapmayı planladığı belirtildi. Scout ekibiyle ilgili sosyal medya hesabından da görüşlerini paylaşan Başkan Muharrem Usta, şu ifadeleri kullandı:

"Haftaya scout ekibi başlıyor. 4-5 kişiyle başlayıp, 10 kişiye ulaşacak kadromuzla gelecek inşası için pazar günü yönetim kurulunda karar zamanı. Bundan böyle tüm oyuncu önerileri için doğru adres scout ekibimiz olacak. Oyuncu kararları için ince eleyip sık dokuma dönemi başlıyor."

Bu arada göreve getirilmesi planlanan Hollandalı Jan van Staa ise yaptığı açıklamada, "Trabzonspor'da görev almaya hazırız ve başkandan haber bekliyoruz" dedi.

TEPKİLER DE VAR

Trabzonspor'da çeşitli dönemlerde eski futbolcular ve bölgedeki teknik adamların katılımıyla kurulan ancak verim alınamayan Futbolcu İzleme Birimi'nin yerine ağırlıklı olarak yabancı isimlerden oluşacak profesyonel bir scout ekibinin gelmesi tepkilere de sebep oldu. Özellikle Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi'nin bu konuna karşı olduğu öğrenildi.

GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARI SÜRDÜ

Trabzonspor, pazar akşamı deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını, bugün yaptığı çalışmayla sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde basına kapalı olarak yapılan çalışmaya, sakatlıkları süren Mehmet Ekici ve Cardozo katılmadı.

Tedavileri devam eden Güray ve Okay'ın düz koşu yaptığı çalışmada, bordo mavililer çift kale maç yaptı. Trabzonspor, yarın sabah yapacağı antrenmanın ardından hazırlıklarını tamamlayacak ve saat 13.45'te uçakla İstanbul'a hareket edecek. 

<< Önceki Haber Trabzonspor’da scout dönemi son aşamada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER