Trabzonspor'da tüm planlar 3 puan üzerine yapılıyor


Bu sezon istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında yarı sahasında Medicana Sivasspor'u ağırlayacak. 30. puanla 13'üncü sırada bulunan bordo mavililer, 21 puanla düşme hattından çıkmaya çalışan rakibini yenmenin planlarını yapıyor. Puan kaybına tahammülü kalmayan Karadeniz ekibi, taraftarı önündeki müsabaka kazanarak üst sıralara doğru tırmanmak istiyor.

Sivasspor maçıyla sahasında üst üste üçüncü maçına çıkacak Trabzonspor, 3 haftalık galibiyet özlemine 25. hafta karşılaşmasında Avni Aker'de 1-0'lık Mersin İdmanyurdu galibiyeti ile son vermişti. Bordo-mavililer, salı günü 19. Hafta erteleme maçında evinde ağırladığı Beşiktaş'a ise 2-0 kaybetmişti. İstikrarsız görüntüsüyle bu sezon oldukça zor günler geçiren Karadeniz ekibinin, Sivasspor maçını kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor. Trabzonspor'un lige tutunma mücadelesi veren Sivasspor'a kaybetmesi halinde düşme hattındaki rakibiyle arasındaki puan farkı da 6'ya inecek. Bu nedenle bordo mavili ekipte tüm planlar mutlak galibiyet üzerine yapılıyor.

Son haftalarda sakat ve cezalıların fazlalığının sıkıntısını çeken Trabzonspor'da kritik maç öncesi eksikler de büyük oranda takıma dönmüş durumda. Takımda halen sakatlıkları devam eden kaleci Onur Kıvrak ve Güray ile Mehmet Ekici dışında eksik bulunmuyor. Oynama ihtimali bulunan Mehmet Ekici'nin durumu maç günü netleşecek. Kart cezası biten Aykut Demir ile iyileşen Özer Hurmacı da teknik direktör Hami Mandıralı'nın forma vermesi halinde takımdaki yerlerini alabilecek. Statü gereği Beşiktaş'a karşı oynayamayan Bosingwa ile Akakpo da Sivas karşısında forma giyebilecek.

22. KARŞILAŞMA

Bu arada Trabzonspor ile Sivasspor, yarın yapacakları lig maçıyla 22. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 21 maçta, Trabzonspor'un galibiyetlerde 10-6 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 32 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 23 gol gördü.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakayı Halil Umut Meler yönetecek. Ali Saygın Ögel ve İlker Takpak'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Serkan Gençerler olacak.

Trabzonspor'un maça şu 11'le çıkması bekleniyor: Esteban, Cavanda, Mustafa, Akakpo, Bosingwa, Okay, Aytaç, Erkan, Marin, Muhammet Demir ve Cardozo
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'da tüm planlar 3 puan üzerine yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER