Trabzonspor'dan Süleyman Abay'a büyük tepki


Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da, müsabakanın hakemlerine büyük tepki var. Galatasaray maçının ardından Torku Konyaspor maçında da bariz hakem hatalarına kurban gittiğine inanan bordo-mavililer, Süleyman Abay'ın verdiği ve vermediği kararlarla maçın sonucuna direkt etki ettiğini savundu. Önemli transferler ve şampiyonluk hedefiyle girilen ve iyi de başlangıç yapılan ligde son 3 maçın kaybedilmesi hesapları da alt üst etti. Konyaspor mağlubiyetinin faturasını hakemlere kesen taraftarlar, kulüp yönetimi de kötü gidişattan sorumlu tuttu.

Sportif Direktör Süleyman Hurma, hakemlerin birkaç haftadır aleyhlerine hatalar yaptığını ifade etti. Süleyman Abay'ın yönetimini de eleştiren Hurma, "Hadi penaltıyı yanlış gördün, ofsaytı yanlış gördün bunu anlayabilirim. Tam tempoyu kaldırıyoruz oyunu durduruyor, tam atağa gideceğiz oyunu kesiyor. Frikiği 3 dakikada, korneri 5 dakikada kullandırıyor. Rakibin kalecisi 5 dakikada atış kullanıyor. Dünyanın her yerinde oynayan takıma yardım edilir. Ne söylemek lazım bilmiyorum." dedi.

Hakemlerin birkaç haftadır aleyhlerine kararlar verdiğini dile getiren Sportif Direktör Süleyman Hurma, sözlerine şöyle devam etti: "Akhisar Belediyespor maçındaki penaltı da penaltı değil. Kasıt demek istemiyorum. Bunu demek istediğim zaman başka şey yapması lazım insanın. Burada biz bir iş yapıyoruz. Bize neler söylendiğini duydunuz dimi? Bunu hak eden ben değilim. Oynadı benim takımım, mücadele etti, pozisyon buldu ama maça dışarıdan karışmak çok akla uygun bir şey değil. Mecbur değilsin ki hakem olmaya. Yapamıyorsan yapmayacaksın. Bu pozisyonu kaçırma meselesi değil. Kulübenin, oyuncuların, taraftarların morali bozuluyor. Gözlemciler orada not yazacak, oraya su şişesi atıldı filan. Başka bir hasar var; oyuncunu kaybediyorsun, taraftarını kaybediyorsun. Para zaten kaybetmişsin, puanı zaten kaybetmişsin. Nasıl olacak yani? Bunu birilerinin anlatması lazım."

"DAHA O KADAR İYİ OLMADIK, KORKMASINLAR"

Teknik Direktör Shota Arveladze de hakem hatalarından dert yandı. Başkalarını suçlamanın kendi işi olmadığını dile getiren Gürcü hoca, "İyi gidişatı, iyi görüntüyü, iyi oyunu geliyor bir hakem görmüyor, istediği tarafa oyunu taşıyor, durduruyor, oynatmıyor. Hakem görmeyebilir, diyelim görmedi 23 santimi. Cüneyt Çakır da aynısını yaptı, oynatmadı bizi burada. Oyunu durdurdu. Bu hakem (Süleyman Abay) geldi, aynısını yaptı. Ofsaytı görmüyor. Çizgideki hakem görmüyor, orta hakem görmüyor, arkası görmüyor. Penaltıyı görmüyor. Çıksınlar gelsin anlatsınlar o zaman. Tam baskıyı kurduk pozisyona girdik, direkten dönen top var. Hemen buldu bizi. 6 kişi görmez mi? En iyi hakem (Cüneyt Çakır) geliyor, o da görmüyor." eleştirisinde bulundu.

Süleyman Abay'ın ismi açıklandığında endişeye kapıldıklarını açıklayan Shota, "Maçtan önce de belliydi. Bu ismi duyduk, 'ya bizi bulacak veya Konya'yı birisini mahvedecek' dedik. Birini de görün ya. Hep biz mi öleceğiz. 2 hafta önce liderdik, şimdi olduğumuz yere bak. Bir yerde hata bulmaya çalışıyoruz. Nerede olduğunu görüyoruz. Bir hakem oyunu okuyamaz mı? Cüneyt Çakır istediği yerde oyunu durdurdu. Bu (Süleyman Abay) geldi, aynısını yapıyor. Tamam 23 santimi görmedin, oyunu çaldığını, yattığını görmedin mi?" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'dan ne istendiğini anlayamadığını söyleyen tecrübeli taktisyen, "Bu takımdan, bu şehirden ne istiyorlar çözemedim. Daha o kadar iyi olmadık, korkmasınlar. Daha var ya. Hemen mi temizleyecekler yani." dedi

CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'dan Süleyman Abay'a büyük tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER