Trabzonspor, Kartal'ı gözüne kestirdi


Sezonun yarısında hedeflerinin uzağında kalan, ikinci yarıya da 4 - 2'lik Bursaspor mağlubiyetiyle başlayan Trabzonspor, ligin 19. haftasında yarın akşam sahasında Beşiktaş'ı ağırlıyor. Önceki gün takımın başına getirilen Hami Mandıralı yönetiminde ilk maçına çıkacak bordo mavililer, güçlü rakibini yenerek yeni hocası ile yeni bir başlangıç yapmak istiyor.

Zorlu maçın hazırlıklarını bugün yapacağı son antrenmanla tamamlayacak Trabzonspor'da, cezalı Luis Cavanda dışında eksik bulunmuyor. Sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ile Mustafa Yumlu'nun durumu ise belirsizliğini koruyor. Bu sabah takımla antrenmana çıkan Mustafa'nın oynama ihtimalinin bulunduğu öğrenildi. Başarılı savunmanın oynayamaması durumunda ise onun yerine Douglas'ın forma giymesi bekleniyor. Bordo mavililerin ileri uçtaki gol umudu ise Oscar Cardozo olacak.

Perşembe günü göreve getirilen teknik direktör Hami Mandıralı da ilk maçında zorlu bir sınav verecek. 3 gündür takımla olan genç hoca, hem taktik hem de mental açıdan talebelerini Beşiktaş maçına hazırlamak için yoğun bir çaba sarfediyor. Mandıralı'nın, takım tertibatında bazı değişikliklere gideceği bildiriliyor. Genç teknik adam, Cavanda'nın yokluğunda sağ bekte Salih Dursun'u oynatacağı belirtiliyor. Durumu belirsizliğini koruyan Mustafa Yumlu'nun oynayamaması durumunda da bu mevkide Douglus'a forma vermesi bekleniyor.

122. KARŞILAŞMA

Trabzonspor ile Beşiktaş, yarınki maçla birlikte 122. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde bordo mavililerin 2 - 0 galibiyetiyle başlayan rekabette, bugüne dek yapılan 121 karşılaşmanın 49'unu Beşiktaş, 43'ünü Trabzonspor kazandı. 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Beşiktaş'ın toplam 161 golüne, Trabzonspor 129 golle karşılık verdi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek. Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz'ün yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Kemal Yılmaz olacak. Mustafa İlker Coşkun ve Mustafa Öğretmenoğlu da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Trabzonspor'un maça şu 11'le çıkması bekleniyor: 'Onur, Salih, Mustafa (Douglas), Aykut, Yusuf Erdoğan, Aytaç, M'bia, Okay, Mehmet, Erkan, Cardozo'



CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor, Kartal'ı gözüne kestirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER