Trabzonspor'u Oscar Cardozo sırtlıyor


Geçtiğimiz sezonki istikrarsız performansı tartışma konusu olan golcü futbolcu Oscar Cardozo, bu sezon sonradan girdiği maçlarda attığı gollerle adeta tıkımını ipten alıyor. Bu sezon 3 maçta toplam 90 dakika görev yapan tecrübeli golcü, sonradan girdiği 2 maçta attığı gollerle bordo mavililere 4 puan kazandırdı.

Sezona yaptığı yıldız transferlerle iddialı giren Trabzonspor, ilk 4 haftadaki 3 galibiyet 1 beraberlik ile 10 puanla Fenerbahçe'yle zirvenin ortağı oldu. Sezona sahasındaki 1-0'lık Bursaspor galibiyetiyle başlayan bordo mavililer, 2. haftada ise deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla geçti. İlk puan kaybını sahasındaki Akhisar Belediyespor maçında (2-2) yaşayan Trabzonspor, son maçında dün Kayserispor deplasmanından 3 puanla döndü.

Trabzonspor'un söz konusu maçlarda rakip filelere attığı 6 golde Oscar Cardozo, Erkan Zengin ve Yusuf Erdoğan'ın imzası vardı. Erkan ve Yusuf'un başarılı performansının yanında Cardozo'nun attığı kritik goller dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de attığı 17 gole rağmen istikrarsız performansı tartışma konusu olan golcü futbolcu, bu sezon sonradan girdiği maçlarda attığı gollerle adeta tıkımını ipten alıyor. İstikrarsız performansı ve sık sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Dame N'Doye ile forvet hattını güçlendiren bordo mavililere yine Cardozo çare oldu. N'Doye forma giydiği 4 lig maçında henüz golle tanışamazken, onun gelişiyle yedeğe çekilen Cardozo ise sonradan girdiği maçlarda takımına 4 puan kazandırdı.

İlk haftadaki Bursaspor maçında 45 dakika görev yapan Paraguaylı futbolcu, gol atma başarısı gösteremedi ve 46. dakikada yerini N'Doye'ye bıraktı. Cardozo, ilk haftadaki kötü performansı nedeniyle de Beşiktaş maçında forma giyemedi. 3. haftadaki Akhisar maçında da yedek soyundurulan tecrübeli forvet, teknik direktör Shota Arveladze tarafından 71. dakikada sahaya sürüldü. Yıldız isim, 85. dakikada attığı golle skoru 2-2'ye taşıdı ve takımını yenilgiden kurtardı. Paraguaylı golcü, dün de Kayseri deplasmanında takımına 3 puanı kazandıran isim oldu. Kayserispor maçına da yedek başlayan Cardozo, 65. dakikada Yusuf Erdoğan'ın yerine oyun dahil oldu. Başarılı forvet, 87. dakikada attığı golle de takımının müsabakadan 1-0 galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Bu sezon 3 maçta toplam 90 dakika görev yapan tecrübeli golcü, sonradan girdiği 2 maçta attığı gollerle bordo mavililere 4 puan kazandırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'u Oscar Cardozo sırtlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER