Trabzonspor'un gençleri Tekelioğlu ile parlıyor


Trabzonspor, teknik direktör Shota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından geçici olarak göreve getirilen Sadi Tekelioğlu ile kendini buldu.

Görev yaptığı kısa sürede A takımını toparlayan tecrübeli hoca, alt yapıdan bazı genç futbolcuların da ön plana çıkmasını sağladı. Sadi Tekelioğlu'nun forma verdiği genç forvet Muhammet Beşir, 3 maçta attığı kritik 2 golle takımdaki tecrübeli golcüleri gölgede bıraktı.

Trabzonspor'un alt yapısından sorumlu, Gençlik Geliştirme Merkezi'nin başında bulunan Sadi Tekelioğlu, ligin 11. haftasının ardından Shota ile yolların ayrılmasıyla geçici olarak takımın başına getirildi. Bordo mavililer, tecrübeli hoca yönetiminde oynadığı 5'i Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere 7 maçın 5'ini kazandı, 2 maçı ise kaybetti. Karadeniz ekibi, Gürcü hoca döneminde Süper Lig'de oynadığı 11 maçta sahadan 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Kulübün alt yapı potansiyelini çok iyi bilen Tekelioğlu, göreve gelir gelmez bazı genç oyuncuları A takımla antrenmanlara çıkartmaya başladı. Tekelioğlu, hoca bir süre sonra da bu oyunculardan Muhammet Beşir, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı ve Semih Karadeniz gibi gelecek vadeden genç isimleri bazı lig ve kupa maçlarında kadroya aldı. Tekelioğlu, bu futbolculardan Muhammet ve Yusuf'a bazı maçlarda forma da verdi.

Deneyimli hocanın güvenini boşa çıkartmayan genç golcü Muhammet Beşir, toplam 34 dakika forma giydiği 3 maçta attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekti. Fizik yapısı ve oyun stili ile Burak Yılmaz'a benzerliğiyle 'Trabzonspor'un yeni Burak'ı' denilen 18 yaşındaki forvet, A takımın formasını ilk kez Süper Lig'in 14. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Eskişehirspor maçında giydi. 82. dakikada Oscar Cardozo'nun yerine sahaya giren Muhammet, 90+3'te attığı golle takımını 3-1 öne geçirdi.

Genç futbolcu, Türkiye Kupası'nda 2-0 kazanılan Nazilli Belediyespor maçının son 5 dakikasında da form şansı buldu, ancak fol atmaya muvaffak olamadı. Bordo mavili formayı dün kupadaki Gaziantepspor maçında üçüncü kez giyen Muhammet, 69. dakikada Dame N'Doye'un yerine oyuna girdi. 21 dakika sahada kalan genç golcü, 80. dakikada takımını 2-1'lik galibiyete taşıyan golü kaydetti. Sezon başında büyük umutlarla yıllık 2,5 milyon Euro'ya transfer edilen tecrübeli golcü Dame N'Doye, oynadığı 14 maçta 1 gol atarken, yıllık maaşı 30 bin TL olan genç forvet Muhammet'in toplam 34 dakika oynadığı 3 maçta 2 gol atması dikkat çekti.

Teknik Direktör Tekelioğlu, çok güvendiği genç isimlerden 18 yaşındaki Yusuf Yazıcı'yı da dünkü Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya sürdü. Tecrübeli hoca, övgüyle bahsettiği Abdülkadir Ömer ve Semih Karadeniz'e ise henüz forma şansı veremedi.

"ALT YAPININ POTANSİYELİNİN GÖRÜLMESİ LAZIM"

Trabzonspor'un alt yapısındaki potansiyeli bildiğine dikkat çeken Sadi Tekelioğlu, bütün mücadelesinin bu çocukları Trabzonspor'a kazandırmak olduğunu vurguladı. Tecrübeli hoca, "Süper Lig'in, 1. Lig'in potansiyelini gördükten sonra bizim alt yapının potansiyelinin duyulmasında, görülmesinde fayda var diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bordo mavili takımın alt yapısının zengin bir potansiyeli sahip olduğunu ifade eden Tekelioğlu, "Bu çocukların çok rahat 1-2 maç sonra buradaki oyuncular kadar oynayacağına, mücadele edeceklerine, koşacaklarına, faydalı olacaklarına inanıyorum." diyerek, şöyle devam etti:

"Onun için onları oynatmanın bir risk olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Risk olarak da görmüyorum. Kaldı ki risk olsa bile antrenör risk almak zorundadır; eğer geleceğini düşünüyorsa. Biz kulübün geleceğini düşündüğümüz için kahraman olmaya değil, kahraman yaratmaya çalışıyoruz. Kendi geleceğimizle ilgili bir endişemiz yok, kulübün ve çocukların geleceği önemli."

Muhammet Beşir, Yusuf Yazıcı ve Semih Karadeniz'in 6-7 yaşından beri kulübün içerisinde olduğuna işaret eden Tekelioğlu, "Bunların arkasında daha 97, 98, 99 grubu dediğimiz çok önemli gruplar var. Ve bu oyuncuların çok daha önünde olacak oyuncular var. Dikkatleri biraz daha alt yapıya çekelim, oraya biraz daha dikkatli bakılsın, takip edilsin. 16 tane milli takımda oyuncumuz var. Trabzonspor'dan milli takıma gitmek öyle kolay değil. Önündeki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor, Altınordu, Gençlerbirliği, bunlar çok önemli potansiyeli olan takımlar. Dolayısıyla bizim bütün mücadelemiz bu çocukları Trabzonspor'a kazandırmak. Teker teker, belki 1461 Trabzon'da, yöre takımlarında. Ama kabul etmek lazım ki, Süper Lig'in, 1. Lig'in potansiyelini gördükten sonra bizim alt yapının potansiyelinin duyulmasında, görülmesinde fayda var diye düşünüyorum." diye konuştu.

Tekelioğlu, bir türlü verim alınamayan ve Gaziantepspor maçında net gol pozisyonlarını harcayan Dame N'Doye'u uyarıp uyarmayacağı sorulunca ise "Uyaracak bir şey kalmadı. O artık yönetim kurulunun işi." cevabını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'un gençleri Tekelioğlu ile parlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER