Trabzonspor ve Beşiktaş'tan teröre ortak tepki


Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta erteleme maçında Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi Ankara'da yaşanan terör saldırısına ortak tepki gösterildi.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maç öncesinde bordo mavili taraftarlar ile Trabzonsporlu ve Beşiktaşlı futbolcular Ankara'da yaşanan terör saldırısı ve hayatını kaybeden 37 vatandaşımız için saygı duruşunda bulundu. Taraftarlar farklı pankartlarla terörü lanetlerken, iki takım oyuncuları da ısınmaya siyah tişörtlerle çıktı.

Bordo mavili futbolcuların tişörtünde hiç bir yazı ve resim yer almazken, siyah beyazlıların tişörtlerinde başı öne eğik Kartal motifi kullanıldı ve 'anKARA' yazısı yer aldı. Trabzonspor ve Beşiktaşlı futbolcular seramoniye de üzerinde "Teröre lanet olsun" pankartı ile çıktı. Hayatını kaybedenler için maç öncesi bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Bordo mavili futbolcular maçı da siyah bantla oynadı. Trabzonspor yönetimi, maçtan önce taraftarlara Türk bayrağı dağıttı. Karşılaşmanın 6. dakikasında da maraton tribününde 'anKARA' hashtagını taşıyan dev bir pankart açıldı. Trabzonsporlu taraftarlar, Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden bordo mavili taraftarlardan Nusrettin Can Çalkınsın ile aynı patlamada babası vefat eden eski futbolcuları Umut Bulut için tribünlere pankart astı.

ŞENOL GÜNEŞ'E EFSANE PLAKETİ

Öte yandan, Trabzonspor yönetiminin bir süre önce başlattığı efsane futbolculara plaket verilmesine bu maçta da devam edildi. Müsabaka öncesi aralarında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı'nın da bulunduğu bordo mavili takıma geçmişte katkı sağlayan isimlere plaket verildi.

Ahmet Suat Özyazıcı, Şenol Güneş, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Bekir Barçın, Mehmet Ekşi, Hami Mandıralı, Hüseyin Tok, Necati Özçağlayan, Necdet Ergün ve Tuncay Soyak plaketlerini başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyelerinin elinden aldı. Ödül için Şenol Güneş'in ismi anons edildiğinde bazı taraftarların yuh çekmesi dikkat çekti.

CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor ve Beşiktaş'tan teröre ortak tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER