Trabzonspor ve Çaykur Rizespor, Karadeniz derbisinde gülen taraf olmak istiyor


Yeni yönetimi ile yeni bir sayfa açmayı hedefleyen Trabzonspor, Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'a misafir olacak. Komşu illerin takımlarının karşı karşıya geleceği Karadeniz derbisinde iki tarafta sahadan 3 puanla ayrılmak istiyor.

Sıkıntılı bur sürecin ardından gecen hafta yeni yönetimine kavuşan ve 3 - 1'lik Eskişehirspor galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor, yarınki Çaykur Rizespor maçını da kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Bordo mavili ekipte Aykut Demir ve Okay Yokuşlu sarı kart cezaları nedeniyle, Sefa Yılmaz ise sakat olduğu için Rize'deki maçta forma giyemeyecek. Cezaları biten Alper Uludağ ve Salih Dursun ile iyileşen Marko Marin ise Şota Arveladze ile yalların ayrılmasının ardından takımın başına getirilen ve yeni yönetimin devre arasına kadar çalışma kararı aldığı teknik direktör Sadi Tekelioğlu'ndan forma bekleyecek. Tecrübeli hocanın, Aykut'un yokluğunda savunmanın göbeğinde Mustafa ve Douglas'a göreve vermesi bekleniyor. Ceza biten Alper'i savunmanın soluna yerleştirecek Tekelioğlu'nun, Okay'ın yerine ise ön liberoda M'bia'nın yanında Aytaç veya Özer'i oynatacağı belirtiliyor. Deneyimli hocanın ileride gol umudu olarak ise Oscar Cardozo'yu ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor. Zorlu maçın hazırlıklarını bugün yapacağı son çalışmayla tamamlayacak olan Trabzonspor, yarın saat 16.45'te takım otobüsüyle Rize'ye hareket edecek.

ÇAYKUR RİZESPOR'DA 2 EKSİK VAR

Geçen hafta deplasmanda Mersin İdmanyurdu'na mağlup olan Çaykur Rizespor, sahsındaki maçı kazanarak o kaybı telafi etmek istiyor. Yeşil mavili ekipte sakatlığı bulunan Eren Albayrak ve İsmail kadroda olamayacak. Sakatlığı geçen Viera'nın ise yarın sahada olması bekleniyor.

31. KARŞILAŞMA

Komşu ilin takımları Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, yarın 31. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan 30 maçta galibiyetlerde bordo mavililerin 19-4 üstünlüğü bulunuyor. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor'un 58 golüne, Çaykur Rizespor 20 golle karşılık verdi.

Yarınki müsabaka öncesi 8. sıradaki Trabzonspor'un 20, takip Çaykur Rizespor'un ise 18 puanı bulunuyor.

Yeni Rize Şehir Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı Ali Palabıyık yönetecek. Mehmet Cem Satman ve Fevzi Demirhan'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Aleks Taşçıoğlu olacak. Özgüç Türkalp ve Özer Özden de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Trabzonspor'un maça şu 11'le çıkması bekleniyor: Onur, Cavanda, Mustafa, Douglas, Alper, M'bia, Aytaç (Özer), Yusuf, Erkan, Mehmet, Cardozo.



CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor ve Çaykur Rizespor, Karadeniz derbisinde gülen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER