Trabzonspor zirveden kopmak istemiyor, Galatasaray moral arıyor


Süper Lig'in ilk 4 haftasında topladığı 10 puanla Fenerbahçe ile zirvenin ortağı olan Trabzonspor, yarın sahasında sezona iyi başlayamayan Galatasaray'ı ağırlayacak. Bordo mavililer, taraftarı önünde zorlu maçı kazanarak zirvedeki yerini korumak istiyor. Galatasaray ise kötü gidişatını sonlandırarak 3 puan alıp moral bulmak istiyor.

Sezona Bursaspor ve Beşiktaş galibiyetleriyle başlayan, ardından sahasında Akhisar Belediyespor ile berabere kalan Trabzonspor, geçtiğimiz hafta ise Kayserispor deplasmanından 3 puanla dönmüştü. 4 haftada topladığı 10 puanla son yılların en başarılı sezon başarılarında birini geçiren bordo mavililer, 5. haftada ise sezona iyi bir başlangıç yapamasa da şampiyonluk yarışındaki güçlü rakiplerinden Galatasaray ile karşılayacak. Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon 2 maçta da yenmeyi başardığı rakibini yine eli boş göndermenin planlarını yapıyor. Tüm planlarını galibiyet üzerine yapan bordo mavili ekibin teknik kurmayları, yaralı Aslan'ı ciddiye alıyor. Rakiplerinin Süper Lig'deki konumu ve Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı yenilginin kendilerini yanıltmaması gerektiğini söyleyen teknik direktör Shota Arveladze, futbolcularından diğer maçların aksine çok daha dikkatli olmalarını istedi.

Zorlu maçın hazırlıklarını bugün yapacağı son çalışmayla tamamlayacak Trabzonspor'da, sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan Jose Bosingwa ve Bourceanu dışında eksik bulunmuyor.

U21 milli takımının Hollanda ile yaptığı maçta sakatlandığı için Kayserispor maçında oynayamayan Okay Yokuşlu'nun ise takımdaki yerini alması bekleniyor. Teknik patron Shota'nın, forvet hattında tercih yapmakta zorlandığı belirtiliyor. Dame N'Doye'nin transferinin ardından yedeğe çekilen Oscar Cardozo, son maçlardaki performansı nedeniyle formayı daha yakın görünüyor. N'Doye 4 maçta henüz golle tanışamazken, Cardozo ise sonradan oyuna dahil olduğu Akhisar ve Kayserispor maçlarında attığı gollerle takımına 4 puan kazandırmıştı. Buna rağmen Shota'nın maça yine N'Doye ile başlayıp, Paraguaylı golcüyü sonradan sahaya sürebileceği de konuşuluyor. Başarılı taktisyenin, transferin son günlerinde kadroya dahil edilen ve forma şansı bulduğu son 2 maçtaki performansı ile dikkat çeken Marko Marin'i de yarın ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor.

120. KARŞILAŞMA

Trabzonspor ile Galatasaray, yarın oynayacakları maçla 120. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 119 karşılaşmanın 38'ini bordo mavililer, 54'ünü ise sarı kırmızı ekip kazandı. 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ligde yapılan 84 karşılaşmanın ise 26'sını Trabzonspor, 37'sini Galatasaray kazandı. 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Trabzonspor 93, Galatasaray 110 gol attı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı, Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılarını Bahattin Duran, Tarık Ongun, Deniz Ateş Bitnel, Deniz Çoban ve Serkan Ergün yapacak.

Trabzonspor'un maça şu 11'le çıkması bekleniyor: Onur Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, M'bia, Okay Yokuşlu, Marin (Yusuf), Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Oscar Cardozo (N'Doye)

GALATASARAY KÖTÜ GİDİŞATA DUR DEMEK İSTİYOR

Geride kalan dört haftada bir galibiyet ve iki beraberlik alarak beş puan toplayan Galatasaray, deplasmanda Medicana Sivasspor ile 2-2 berabere kalırken Torku Konyaspor'u 4-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Evinde Osmanlıspor'a 2-1 kaybeden, Mersin İdmanyurdu ile de 1-1 berabere kalan sarı kırmızılar dört haftalık süreçte en skorer isimler ikişer gol atan Burak Yılmaz, Wesley Sneijder ve Lukas Podolski oldu. Selçuk İnan ve Semih Kaya ise birer gol kaydetti.

Trabzonspor'un altı golünü ise Erkan Zengin, Oscar Cardozo ve Yusuf Erdoğan kaydetti.

Sarı kırmızılı takım, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bu sabah yapılan antrenmanın ardından Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı. Bu zorlu karşılaşma öncesi Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart görerek 2 maç ceza alan Selçuk İnan dışında sakatlığı süren Hamit Altıntop ve Chedjou 18 kişilik kadroda yer almazken, deneyimli teknik adam Atletico Madrid maçında kötü performans gösteren Emre Çolak'ı da kadroya dahil etmedi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu kart cezalısı Selçuk İnan'ın yerine orta sahada Rodriguez'e şans verecek. İspanyol futbolcunun yanında ise Bilal Kısa'nın oynaması bekleniyor.

Atletico Madrid maçının başarılı iki ismi Denayer ve Yasin Öztekin'in yarın ki maçta ilk onbirde başlaması bekleniyor. Hamza hoca, Denayer'i savunmanın sağında Yasin'i ise orta sahanın sağında oynatmayı planlıyor.

Galatasaray'ın Trabzonspor maçında ki muhtemel 11'i şöyle: "Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Balta, Olcan Adın, Bilal Kısa, Rodriguez, Umut Bulut, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz."

CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor zirveden kopmak istemiyor, Galatasaray moral arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER