Transferindeki gerçekler ortaya çıktı

İki sezon önce Liverpool'dan Barcelona'ya transfer olan Luis Suarez'in açıklanan bonservis bedelinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Luis Suarez mesafe tanımadı

Liverpool’un Barcelona’ya sattığı Luis Suarez’in bonservis bedelinin, İngiliz ekibinin açıkladığından farklı olduğu öğrenildi.

İspanyol devi Barcelona’nın iki sezon önce İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’dan Luis Suarez’i kadrosuna katması büyük ses getirmişti. 

Uruguaylı yıldızın kulübe 75 milyon sterlin kazandırdığı açıklanınca, taraftarlar en çok sevdikleri futbolcuların başında gelen Suarez’in satılmasına fazla tepki göstermemişti.

Ancak gerçek, kulüpler ve futbolcular arasındaki anlaşmaları gün yüzüne çıkaran Football Leaks’in yayınladığı bir belge ile bugün ortaya çıktı. 
Belge sayesinde, Barcelona’nın Luis Suarez’i transfer etmek için Liverpool’un açıkladığı rakamdan tam 10 milyon sterlin daha az ödediği öğrenildi. 

Ortaya çıkan belge ile birlikte, Luis Suarez’in bonservis bedeli, İngiliz ekibinin açıkladığı 75 milyon sterlin değil, 64 milyon sterlin olduğu gözle önüne serildi.

Bu gerçeğin ortaya çıkmasının ardından İngiltere, Suarez’in satılmasını yeniden gündeme taşıyor. Liverpool yöneticileri, transfer nedeniyle iki yıl sonra sert eleştirilerle karşı karşıya kalıyor. 

Sergilediği performans ile takımı taşıyan Uruguaylı yıldızın bonservis bedelini 5 yılda ödeyecek olan Barcelona’nın, transferi oldukça uygun şartlarda gerçekleştirdiği savunuluyor. 

Luis Suarez, İtalya ile oynanan Dünya Kupası maçında Chiellini’yi ısırdığı için FIFA tarafından cezalandırılmış ve Barcelona’da devre arasında kadar forma giyememişti. 

Ancak formayı sırtına geçirdikten sonra adaptasyon süreci sıkıntısı yaşamayan yıldız golcü, oynadığı 68 maçta 43 gole imza atmayı başarmıştı.

Lionel Messi ve Neymar ile harika bir uyum yakalayan Luis Suarez gollerini atmaya devam ediyor. MSN olarak adlandırılan üçlü, gelmiş geçmiş en iyi hücum hattı olarak tanımlanıyor.

Kaynak: amkspor.com
<< Önceki Haber Transferindeki gerçekler ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER