Trollerin başı belada
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 7 2016
Sosyal medyada birilerine hakaret yağdıran troller artık noterlerin online sistemi üzerinden tespit edilebilecek böylece dava açmak kolaylaşacak. Üstelik twitlerini sonradan silmeleri de sonucu değiştirmeyecek...

Noterler artık Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarını da takibe aldı.
Hürriyet'ten Vahap Munyar bu yeni uygulamayı bugün köşesine taşıdı.
Yazıdaki bilgiye göre, Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Yunus Tutar, “Sosyal medyada sizinle ilgili bir paylaşıma dava açacaksınız. Ancak, notere gidene kadar yazan kişi bunu silebilir. Ekran görüntüsü ise yeterli olmuyor. Başlattığımız ‘Elektronik ortamda tespit’ uygulaması böyle durumlarda kullanılabilecek” dedi.
Yazıda "1512 sayılı Noterlik Kanunu’ndaki değişiklikten" bahsedildi.
Bu değişikliğe göre “Elektronik Ortamda Tespit” uygulaması devreye alındı.
Devreye alınan yeni sistemle "sosyal medyada ya da internet sitelerinde gördüğünüz, okuduğunuz bir yayını, haberi kayıt altına almak istediğinizde bunu yapabileceksiniz. TNB portala girerek tespit edilmesini istediğiniz yeri online seçebileceksiniz."
TNB başkanı sistemi şöyle anlatıyor: "Sosyal medyada sizinle ilgili bir paylaşıma dava açacaksınız. Delil olarak “tespit tutanağı” gerekiyor. Ancak, notere gidene kadar yazan kişi bunu silebilir. Ekran görüntüsünü alsanız bile delil olarak kullanılamayabilir. “Elektronik ortamda tespit “ böyle durumlarda kullanılabilecek. Bu sistem yargı sürecinde denetime elverişli bir arşive olanak sağlıyor."
Bu sistemle birlikte sosyal medyada hakaret yağdıran trollere dava açmanın kolaylaşacağı, twitleri sonradan silseler bile başlarının beladan kurtulmayacağı ifade ediliyor.
Hürriyet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.MESEM’i protesto ettikleri için tutuklanan 16 kişi tahliye edildi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







