TRT’de seçim öncesi ‘kozmik oda’ iddiası: Başında şaibeli bir isim var

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mayıs 10 2023
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan gazeteci Devrim Gürkan, TRT’nin seçim yayınını koordine edecek bir ‘kozmik oda’ kurulacağı iddiasında bulundu.
TRT’de seçim öncesi ‘kozmik oda’ iddiası: Başında şaibeli bir isim var
Gazeteci Devrim Gürkan, 14 Mayıs öncesi TRT’nin seçim yayınlarına ilişkin sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre TRT’nin seçim yayınına yönelik kanalın koridorlarında yeni bir ‘kozmik oda’ fısıltısı dolaştığını söyleyen Gürkan “TRT’nin seçim yayınını koordine edecek bu Kozmik Oda’nın sorumlusu ise tanıdık bir isim; “Hasan Öymez.” Hani 2019’da İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da da Mansur Yavaş öne geçince veri akışı birden kesilen Anadolu Ajansı vardı ya. İşte o kesintiyi yapan AA’nın seçim yayın sorumlusu olan Hasan Öymez” dedi.

“DEVLETİN AJANSINA AKP VERİLERİNİ KULLANDIRAN PROJENİN MİMARI”
Gürkan şöyle devam etti:

“Hani YSK Başkanı Sadi Güven’in “verileri benden almıyor, kimden aldığını bilmiyorum” dediği AA’yı yaratan isim. YSK Başkanı’nın açıklamasına ukalaca; “YSK abonemiz değil, bu kararları nerden alıyor bilmiyoruz” şeklinde çirkin bir tweet atıp yediği fırçadan sonra apar topar silen isim. Devletin koskoca Ajansı’na AKP il ilçe başkanlıklarının verilerini kullandıran projenin mimarı. İşte bu Hasan Öymez şu anda TRT’de Genel Müdür Yardımcısı. Yetmez gibi vekaleten de Haber Dairesini yönetiyor, çünkü şu anda TRT Haber Dairesinin bir Başkanı yok. Olsa ne değişir, o da doğru aslında.

“KEŞKE DAVA AÇSALAR DA…”
Öymez’in nevi şahsına münhasır bir de yardımcısı var. Sabri İşbilen. Son paylaşımı TRT tarafsızlığının zirvesi adeta Bu “çok güvenilir” isimlerin sorumlusu olduğu seçim yayını öncesi TRT tam 15 milyon avroya (300 milyon TL kabaca) yeni bir sistem aldı. İhalesiz alınan bu feci pahalı sistem bu seçimlerde de kullanılacak. Bu sistemi TRT’ye satan firmanın bugüne kadar yayıncılık sektöründe herhangi bir deneyimi olmadığı iddia ediliyor. (Keşke dava açsalar da ticari sır diye sakladıkları bu bilgileri mahkemede açıklasalar).

Bu haberler de ilginizi çekebilir