TRT oy kullanmamanın cezası yok dedi!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 30 2015
TRT Türk'ün haber sitesinde yapılan bir haber 1 Kasım seçimi öncesinde görenler tarafından hayretle karşılandı.

Hem vatandaşlık görevi hem de hakkı olarak anayasada düzenlenen oy verme işlemiyle ilgili devletin resmi televizyonu çok ilginç bir haber yaptı. TRT Türk'ün sitesinde yer alan habere göre oy kullanmamanın cezası olduğu ama uygulanmadığı ifade edildi.
Vatandaşlık görevi olarak sandığa gidilmesini teşvik etmesi beklenen devlet kanalının sitesinde şu ifade yer aldı:
"2839 sayılı kanunda yer alan ceza tutarı 1986 tarihine ait olduğu için kanunda yazan tutar şu anda 22 TL olarak işletiliyor. Yani oy vermeme cezası şu anda 22 TL. Ancak bu ücreti tahsil etmek için yapılan yazışma masrafları tutarın tahsiline ciddi bir engel oluşturduğundan genellikle ceza uygulaması yapılmıyor."

SANDIĞA KATILIM ÖNEMLİ
Seçimler için özellikle muhalefetin üzerinde durduğu 'seçimlere katılımın yüksek tutulması ve AKP iktidarına dur denmesi çağrısı' göz önüne alındığında bu haber eleştirilere sebep oldu. İktidarın kontrolündeki TRT kanallarında muhalefet partilerinin miting ve haberlerine çok az yer ayrılırken AKP ile ilgili her türlü propaganda unsuruna bolca yer veriliyor.

SAMANYOLUHABER.COM
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor7.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'8.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?9.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







