TRT'yi karıştıran 'Koç' iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TRT Haber Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un halen belgesel ve kamu spotu vb. işleri yapan bir şirketi olduğu iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

TRT'yi karıştıran 'Koç' iddiası

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması amacıyla bir soru önergesi veren Tanrıkulu, “İddia doğru ise, göreve gelmeden önce bu şirketleri kapatmış mıdır? Kapatmadıysa, neden kapatmamıştır?” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu,  bu kapsamda şu sorulara cevap verilmesini talep etti: 

“Haber Dairesi Başkanı olan Yaşar Taşkın Koç, TRT haberleri'>TRT'ye kaç kişiyle birlikte gelmiştir?, Göreve getirilmesinin ardından Kanal 24'ten kaç kişiye TRT'de iş verilmiştir? Bu kişiler hangi kadrolara atanmıştır?, Haber Dairesi Başkanı olan Yaşar Taşkın Koç'a ne kadar maaş ödenmektedir?, Haber Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un halen belgesel ve kamu spotu vb. işleri yapan bir şirketi olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, göreve gelmeden önce bu şirketleri kapatmış mıdır? Kapatmadıysa, neden kapatmamıştır?, Daha önceki Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün TRT'de herhangi bir kadrosu var mıdır? Daha önceki Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör STAR Gazetesi'nde köşe yazarken, nasıl kamu görevinde bulunmuştur?, TRT'deki diğer çalışanlara da gazetelerde yazı yazma vb. görevler yapma hakkı verilecek midir? Bu durum TRT mevzuatına uygun mudur?, Daha önceki Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün hakkında açılmış soruşturma ya da inceleme var mıdır? Varsa, akıbeti nedir?, Daha önceki Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör ile Haber Dairesi Başkanı olan Yaşar Taşkın Koç ile ortak şirketleri olduğu iddiası doğru mudur?, 
<< Önceki Haber TRT'yi karıştıran 'Koç' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER