Trump: Başkan olsaydım 7 Ekim saldırısı asla yaşanmazdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 8 2024
7 Ekim'in birinci yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenine katılan Donald Trump, "O gün yaşanan kabusu hiçbir zaman unutmayacağız. 7 Ekim saldırısı ben başkan olsaydım asla yaşanmazdı" dedi.
ABD'de başkanlık yarışı kızışırken adaylar Kamala Harris ve Donald Trump, 7 Ekim 2023'teki Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın saldırısında öldürülen İsrailliler için düzenlenen anmalara katıldı. Cumhuriyetçilerin başkan adayı ve başkan Donald Trump, Florida'da yaptığı konuşmada, "O gün yaşanan kabusu hiçbir zaman unutmayacağız. 7 Ekim saldırısı ben başkan olsaydım asla yaşanmazdı" dedi.
BBC Türkçe'nin aktardığına göre Trump, "Yeni ve daha uyumlu bir Orta Doğu nihayet ufukta görünüyor" ifadelerini kullandı. Açıklamalarından önce yayınlanan bir mülakatında ise Trump, Biden ve Harris'in bölgeye yönelik yaklaşımını topa tutarak, "tarihteki en kötü dış politika olabileceğini" söyledi.
7 Ekim'in birinci yılı dolayısıyla Beyaz Saray'da da anma töreni gerçekleşti. ABD Başkanı Joe Biden, Yahudilerin dini töreni sırasında mum yakarak törene katıldı. "Bu bir yıllık çatışmada çok fazla sivil, çok fazla acı çekti" diyen Biden, topyekün savaşın kıyısına gelen bölgede barış çağrısı yaptı. Biden, kendisinin ve yardımcısı Kamala Harris'in, İsrail'in İran ve bölgedeki müttefiklerine karşı güvenliğine "sıkı sıkıya bağlı olduklarını" dile getirdi.
Öte yandan Biden 7 Ekim'i, "Filistin halkı için de kara bir gün" olarak tanımladı ve Kamala Harris'le birlikte "Gazze'de bir ateşkese varılması için durmadan çalışacaklarını" kaydetti.
'ATEŞKES İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'
İsrail Lübnan'a yönelik askeri adımlarını yoğunlaştırırken, Biden ve Harris ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, barış için tek yolun "diplomatik çözüm" olduğunu söylediler. Kamala Harris ve eşi Doug Emhoff, "umudun simgesi" olduğunu söyleyerek bir nar ağacı dikti ve Harris gazetecilere "Gazze ateşkes anlaşması bölgeye istikrar getirebilecek en isabetli umut kaynağı olabilir" dedi. Harris, "Vazgeçmiyoruz. Ateşkes ve rehine anlaşmasının yapılması
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!5.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı8.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı9.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı10.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








