Trump ile Biden arasında son düello gecesi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 23 2020
Trump ve Biden, 3 Kasım'dan önce son kez canlı yayında karşı karşıya geldi: "220 bin insanın ölümünden sorumlu hiç kimse ABD lideri olarak kalmamalı"
ABD'de başkan adayları 3 Kasım seçimlerinden önce son defa yüz yüze canlı yayında tartıştı.Gece boyunca mevcut Başkan Donald Trump ve Demokrat aday Joe Biden, özellikle Koronavirüs'le mücadele konusunda birbirlerinden çok farklı görüşler sundu.
Nashville'de yapılan tartışma ilkine göre daha sakin geçti. Bu tartışma, adaylardan birinin anketlerde büyük değişim yapmak için son şansı olarak görülüyordu.
Trump, ülkedeki kamu sağlığı krizinin gerçekte olduğundan daha büyük gösterilmeye çalışıldığını söylemeye devam etti ve bir kez daha Koronavirüs aşısının yakında hazır olacağını söyledi. Ancak ABD'li sağlık uzmanları aşının yüksek ihtimalle önümüzdeki yaza kadar hazır olmayacağını söylemişti.
ABD'deki vaka artışlarına ve 220 binden fazla can kaybına rağmen Trump, pandemi için "Bitecek gidecek, virajı almak üzereyiz" dedi.
"Bu ülkeyi kapalı tutamayız. Burası kocaman bir ekonomiye sahip kocaman bir ülke" diyen Trump, "İnsanlar depresyona giriyor. Alkol ve uyuşturucu kullanımı hiç olmadığı seviyelerde. Çare, problemin kendisinden kötü olmamalı" değerlendirmesinde bulundu.
Sahnenin diğer tarafındaki Biden ise mevcut başkandan çok daha farklı görüşler sundu. Pandemi sırasında 220 binden fazla ABD'linin öldüğüne dikkat çeken Biden, "Bu akşam söyleyeceğim her şeyi unutsanız bile şunu unutmayın: Bu kadar çok insanın ölümünden sorumlu hiç kimse ABD Başkanı olarak kalmamalı" dedi.
Biden, vakaların artabileceği ile ilgili araştırmalara işaret ederek ülkenin "karanlık bir kışa hazır olması gerektiğini" söyledi.
Biden, bu sefer rakibi gerçeği yansıtmayan söylemlerde veya kişisel saldırılarda bulunduğunda da daha sakin kalmayı başardı. Trump, oğlu Hunter Biden hakkındaki kanıtlanmamış iddiaları gündeme getirdiğinde Biden, "Bu saçmalığı gündeme getirmesinin bir nedeni var. Anlamlı şeyler hakkında konuşmak istemiyor. Aslında konu be
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


