Trump-Putin görüşmesi 'çok yakında'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 21 2025
20 Ocakta ABD Başkanlık koltuğunu devralan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmeyi planladığını ve Ukrayna’daki çatışmanın bir an önce sona ermesini istediğini belirtti.
Trump bu açıklamayı Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te gazetecilere yaptı. Trump, Putin ile görüşmenin “çok yakında” gerçekleşebileceğini vurguladı.
Trump, Rus liderle yapılacak görüşmenin, müzakerelerin başlamasının ardından gerçekleşeceğini ve bu sürecin halihazırda devam ettiğini ifade etti.
Cumhuriyetçi lider ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin çatışmanın çözümüne yönelik bir anlaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.
Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de anlaşmaya varmaya hazır olmasını umduğunu sözlerine ekledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Trump’a tebriklerini ileterek diyaloğa hazır olduğunu ifade etti.
ABD Başkanı’nın bu açıklamaları, Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için diplomatik girişimlerin hız kazanacağına dair umutları artırdı.
Hem Moskova hem Kiev yönetimlerinin çözüm arayışında olduğu, ancak taraflar arasında uzlaşmaya yönelik zorlukların sürdüğü biliniyor.
Trump’ın İktidara Gelişi Barış İçin Bir Fırsat
Bu arada Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Donald Trump’ın yeniden ABD Başkanı olmasını barış için bir fırsat olarak değerlendirdi.
Zelenski, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Zelenski, Trump’ın ABD’nin 47. Başkanı olarak yemin etmesinin ardından, Telegram kanalından bir mesaj yayımladı. Mesajında, “Ukraynalılar, gerçek bir barışa ulaşmak için Amerikalılarla birlikte çalışmaya hazır. Bu, değerlendirilmesi gereken bir fırsattır,” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Trump’ı “güçlü bir lider” olarak nitelendiren Zelenski, kendisine ve Amerikan halkına başarılar diledi.
Moskova ve Kiev’in Talepleri
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


