Trump-Putin görüşmesi Suudi Arabistan’da
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 14 2025
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı olası görüşmenin Suudi Arabistan’da gerçekleşebileceğini belirtti.
SAMANYOLUHABER.COM - MOSKOVA
Trump, Putin ile yüz yüze görüşme konusunda anlaşmaya vardıklarını daha önce açıklamıştı. Ayrıca liderler, birbirlerinin ülkelerine karşılıklı ziyaretler yapabileceklerini de dile getirdi.
Putin, Trump’ı Moskova’ya davet ederken, Trump da görüşmenin Suudi Arabistan’da yapılabileceğini öne sürdü.
Görüşmenin hazırlanması aylar sürebilir
Görüşmenin ayrıntılarının belirlenmesi için uzmanlara talimat verildiği belirtilirken, hazırlık sürecinde diplomatlar, askeri yetkililer, istihbarat temsilcileri ve bağımsız uzmanların yer alabileceği ifade ediliyor.
Uluslararası ilişkiler uzmanı Andrey Kortunov’a göre, zirve için gündem maddelerinin oluşturulması birkaç ay sürebilir.
Trump ve Putin, 12 Şubat’ta gerçekleştirdikleri telefon görüşmesiyle ABD Başkanı’nın göreve başlamasından sonra ilk resmi temaslarını kurmuş oldu.
Trump, görüşmenin ardından Ukrayna konusunda “derhal müzakerelere başlanması” yönünde anlaşmaya vardıklarını açıkladı. ABD müzakere heyetinde Dışişleri Bakanı Marco Rubio, CIA Direktörü John Ratcliffe, Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Waltz ve Özel Temsilci Steve Witkoff yer alacak.
Kremlin ise Putin’in Trump ile görüşmesinde çatışmaların temel nedenlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladığını bildirdi. Rus lider ayrıca uzun vadeli çözümün barışçıl müzakereler yoluyla mümkün olduğunu kabul etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı5.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'
6.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı7.AKP affı devrede: Onbinlerce adli suçlunun cezaevinden tahliyesi başladı!8.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!9.Türkiye'nin hava savunmasını delik deşik eden İHA'lar hakkında yeni açıklama: 'Zafiyet yok!'10.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







