Trump seçim iddialarında vazgeçmiyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 16 2020
ABD'de 3 Kasım'da yapılan Başkanlık seçimine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Dün Demokratlar'ın adayı Joe Biden'ın 'hileyle' seçimi kazandığını iddia eden Donald Trump, bugün "Seçimi ben kazandım" açıklamasını yaptı.
3 Kasım’da yapılan Başkanlık seçiminin ardından Demokratlar’ın adayı Joe Biden, 306 delegeye sahip olarak ABD’nin 46. Başkanı olarak seçildi.
Mevcut ABD Başkanı ve Cumhuriyetçiler’in adayı Donald Trump ise, 232 delegeye sahip. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Trump, “Seçimi ben kazandım” ifadesini kullandı.
Trump, dün yaptığı paylaşımda ABD’nin seçilmiş başkanı Biden’ın seçimi kazandığını ilk kez kabul etmişti. Trump, Biden’ın ismini kullanmadan “O, seçim hileli olduğu için kazandı” ifadesini kullanmıştı. Trump, daha sonra yaptığı açıklamayla “HİÇBİR ŞEYİ kabul etmiyorum” dedi.
Trump, oyların Dominion adlı radikal sola ait kötü üne ve ekipmanlara sahip özel bir şirket tarafından tasnif edildiğini iddia etti. Trump, “(Bu şirket) büyük bir farkla kazandığım Teksas’a (girmeye) bile hak kazanamadı. Sahte ve sessiz medya ve dahası!” sözlerini kullandı.
Paylaşımında Trump ayrıca, “Seçim gecesinde meydana gelen tüm mekanik ‘aksaklıklar’ gerçekten de onların oy çalmaya çalışırken yakalanmasıydı. Ancak yakalanmadan çok başarılı oldular. Postayla gönderilen seçimler iğrenç bir şaka!” ifadelerine yer vermişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...


