Trump’ın Korona açıklamasındaki Türkiye detayı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump dün gece Koronavirüs'e dair basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında Washington'ın yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) hazır olduğunu söyleyen Trump, bir harita üzerinden konuştu. Haritada Türkiye hakkında da bilgiler yer aldı.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın dün gece yaptığı basın toplantısındaki Konavirüs'e (Covid-19) dair açıklamaları gündem oldu. 

Trump Koronavirüs'ün ABD’ye karşı oluşturduğu riskin halen çok düşük bir seviyede olduğunu söyledi.

Trump, Washington yönetiminin vak'alardaki artış karşısında çok hazır olduklarını söylerken bir harita ve grafik üzerinden değerlendirmelerde bulundu. 

ABD’de Koronavirüs tehdidinin düşük olduğunu söyleyen Trump’ın elindeki haritada Türkiye’nin de olması dikkati çekti.

Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinde başlayan ve kısa bir süre sonra küresel bir paniğe sebep olan Koronavirüs hakkındaki açıklamaları harita üzerinden değerlendiren Trump’ın elinde tuttuğu kâğıtlarda, “Bir salgına en hazır ve en hazırlıksız ülkeler” başlığı yer alıyor. 

Haritanın üzerinde, “2019’da bir hastalık/salgın olması durumunda en iyi müdahale edebilecek ve edemeyecek ülkeler.” ifadesi yer alırken, haritada kırmızı renkte gösterilen bölgeler en hazırlıksız, açık sarı renkli ülke ve bölgeler ise en hazır ülkeler olarak gösteriliyor.

HARİTADA TÜRKİYE SARI RENKLİ

Trump’ın elinde tuttuğu haritada ise turuncu renkli noktalar “orta derecede hazır” olarak gösteriliyor. 

Trump’ın John’s Hopkins Hastanesi’nin NTI ve EIU ile birlikte yaptığı araştırmayı kullandığı sunum sırasında yakından çekilen bir fotoğraf harita üzerinde Türkiye’nin de olduğunu gösteriyor.


Trump’ın elinde tuttuğu haritada ABD, İngiltere ve Hollanda en hazır ülkeler olarak gösterilirken, Kuzey Kore, Somali ve Ekvador Ginesi en hazırlıksız ülkeler olarak göze çarpıyor. 

Trump’ın elinde tuttuğu ve sunumunu dayandırdığı haritada Türkiye de yer alıyor. Haritada Türkiye orta derecede hazırlıklı ülkeler arasında yer alıyor.

TOPLAM HASTA SAYISI 46 BİN 476

12 Aralık 2019'dan beri dünya genelinde 2 bin 804 kişinin ölmesine sebep olan Koronavirüs vak'alarından 32 bin 906 kişinin iyileştiği belirtildi. 

İstatistik sitesi worldometers'ın verilerine göre; Koronavirüs bulaşan güncel hasta sayısı ise 46 bin 476. 

Bunlardan 8 bin 469'unun durumu “ciddi” ya da “kritik” olduğu belirtiliyor.
<< Önceki Haber Trump’ın Korona açıklamasındaki Türkiye detayı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER