Trump’tan son dakika iptali!

ABD Başkanı Donald Trump, Birinci Dünya Savaşını sona erdiren Paris Barış Konferansı'nın 100. yılı için düzenlenen anma törenine katılmayacağını açıkladı.

SHABER3.COM

Donald Trump’ın anma törenine katılamayacağını Beyaz Saray yetkilileri açıkladı. Son dakika iptalinin nedeni olarak ise bölgede yaşanan yoğun yağış gösterildi.

Açıklamada, Trump’ın yoğun sağanak yağış sırasında taşınmasının imkansız hale geldiği belirtildi. Yapılan son dakika iptalinin ardından ABD’nin diğer müttefikleri İngiliz ve Fransızlar Trump’a sosyal medyadan tepki gösterdi.

HELİKOPTER İLE GİDECEKTİ

Sosyal medyada yapılan yorumlarda Trump’ın savaşta ölen Amerikalı ve müttefik ülke askerine büyük saygısızlık yaptığı dile getirildi.

Paris’e 85 km uzaklıktaki Belleau mezarlığında düzenlenecek anma törenine Trump’ın helikopter ile katılması planlanmıştı. Hava şartlarındaki olumsuzluk nedeniyle helikopterin havalanması sakıncalı görüldü.

Trump’ın aldığı bu karar sonrası İngiliz parlamenter ve eski İngiliz Başbakan Winston Churchill’in torunu Nicholas Soames Twitter’dan, “Trump, düşmanla çarpışarak ölenlere saygısını sunmak için havaya bile meydan okuyamıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan eski başkan Obama’nın güvenlik danışmanı, Trump’ı “Bizim her zaman yağmur için fazladan bir planımız olurdu” diyerek eleştirdi.

<< Önceki Haber Trump’tan son dakika iptali! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER