Trump yönetiminden Google'a en büyük anti-tröst davası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 21 2020
Paylaş
X Post
ABD Adalet Bakanlığı, son 20 yılın en büyük antitröst davasını Google'a karşı açtı. 11 eyaletin de müdahil olduğu federal yönetimin davasında internet devi 'yasadışı tekel kurarak rekabeti engellemek ve tüketicilere zarar vermekle' suçlanıyor. Google "İnsanlar bizi alternatifsiz kaldıkları için değil tercih ettikleri için kullanıyor" dedi.
Google'a karşı bugüne değinki en büyük yasal meydan okumada bulunan Trump yönetimi, ABD merkezli internet devini yasadışı tekel oluşturmak ve korumakla suçlamasında bulundu.
Google'un arama motoru ve reklam yayını işlerine dava açan ABD Adalet Bakanlığı, internet devini çevrimiçi aramalardaki hakimiyetini rekabeti bastırmak ve tüketicilere zarar vermek için kötüye kullanmakla itham etti.
'Parçalara bölünmesi dahil bütün seçenekler masada'
1 trilyon dolarlık şirketin piyasadaki gücünü rakiplerini piyasadan silmek için kullandığını söyleyen bakanlık, internet arama ve reklam şirketinin parçalara bölünmesi dahil bütün seçeneklerin masada olduğunu belirtti.
Google'ın tekel hali, 'Hz. Google' ve 'googlelamak' gibi tabirlerle dünya çapında tüm dillere yansımış durumda.
Önceki antitröst davaları sonuç vermişti
ABD'de 11 eyaletin müdahil olduğu federal dava, son 20 yılın en büyük antitröst davası olarak nitelendi. Çapı, 1974'te AT&T'ye, 1998'de Microsoft'a açılan davalarla kıyaslanıyor ki, ilki Bell System şirketinin bölünmesiyle, ikincisi tekeli kırarak internet bağlantılı şirketlerin sayısında patlama yaşanmasıyla sonuçlanmıştı.
Bu kez Demokrat Parti destekliyor
Beyaz Saray'ın baş ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Başkan Donald Trump'ın Google'a açılan davayla ilgili bakanlıkla görüş alışverişinde bulunduğunu duyurdu.
Davaya, her durumda Trump karşıtlığını benimseyen Demokrat Partili Kongre üyelerinin de destek vermesi dikkat çekti.
'ABD'deki tüm genel arama motoru faaliyetlerinin yüzde 90'ı'
Google'un ABD'deki tüm genel arama motoru faaliyetlerini
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.MHP İstanbul Milletvekili Yönter,2.TBMM'de Borç Yapılandırma ve Silme Teklifleri Komisyonlara Sevk Edildi3.Erdoğan ve Bahçeli Beştepe'de Görüştü: Gündem 'Milli Dayanışma' Yasa Teklifi4.Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'in Göreve İadesi Reddedildi, Uzaklaştırma Süresi Uzatıldı5.İranlı İki Kadın Futbolcuya Avustralya Vatandaşlığı Verildi
6.İsviçre'den Sınır Dışı Edilen Bahar Yalçınkaya Türkiye'de Tutuklandı7.AYM, Eksik Dava Harcının Tamamlanması Şartını Anayasaya Uygun Buldu8.İstanbul'da Eğitim Uçağı Kazası: Bir Pilot Hafif Yaralandı9.İzmir Büyükşehir Belediyesi Soruşturması: İki Şüpheli Tutuklandı10.İran’da esrarengiz buluşma: Pezeşkiyan, karanlık bir araçta görüştüğü kişinin Hamaney olduğundan emin değil

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












