Trump'ın başkan olma ihtimali sağcı gazetecileri solcu yaptı

The Guardian’da yer alan habere göre başkanlık seçimlerinde en az 16 gazetenin Clinton’ı, en az altı gazetenin de Liberteryen Parti adayı Gary Johnson’ı desteklediği belirtilirken Trump’ın başkanlığını savunan hiçbir basılı yayın kuruluşunun bulunmadığı vurgulandı.

Trump'ın başkan olma ihtimali sağcı gazetecileri solcu yaptı



Muhafazakar gazetelerden The Arizona Republic’in editörlerinden Phil Boas, Trump’ı, “Çok tehlikeli ve başkanlık için uygun olmayan bir adam var ve bu kişi durdurulmalı” ifadeleriyle tarif ederken ABD seçmenine, “Onu durdurmamızın tek yolu Hillary Clinton. O da kusurları olan bir aday ancak pek çok kaliteli özelliği var” ifadeleriyle Demokrat Parti’nin adayını desteklediklerini duyuruyor.

Değişiminin başlangıcı Trump’ın Alabama mitingi

Boas, yaşadıkları fikir değişimin başlangıcı olarak Trump’ın Alabama ziyaretini gösterirken, “Siyahi bir eylemci onun konuşmalarından birine geldi. Black Lives Matter (Siyahların hayatı önemlidir) hakkında bir şeyler söyledi. Trump destekçileri siyahi adama vurmaya başladı. Trump da kürsüden, ‘Onu buradan dışarı çıkartın’ diye ateş püskürdü” diye konuştu. Bu olayın ardından okuyucularını uyarmaya başladıklarını anlatan Boas, “Bu sıralarda engelli bir New York Times muhabiriyle alay etti” dedi.

Arizona Republic dışında kalan çok sayıda medya kuruluşu da Trump’ı ‘aşırı’ fikirleri nedeniyle yerden yere vurmayı sürdürüyor:

The Detroit News: Prensip sahibi olmayan, dengesiz ve tehlikeli.

The San Diego Union-Tribune: Kindar, karaktersiz, fevri.

The New York Times: Modern Amerika tarihinde büyük bir partinin önümüze koyduğu en kötü aday.

The Canton Repository: Suçlanmayı hak ediyor.

USA Toray: Seri yalancı.

The Cincinnati Enquirer: Kendi çıkarları tarafından tamamen yozlaşmış.
<< Önceki Haber Trump'ın başkan olma ihtimali sağcı gazetecileri solcu yaptı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER