Trump'ın en yakınındaki isim: Koronavirüsü kontrol etmeyeceğiz

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınını kontrol altına almayacaklarını söyledi. Meadows'un sözlerine tepki gösteren Joe Biden, "Trump, yenilginin beyaz bayrağını sallıyor." dedi.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını, 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin sıcak konusu olmayı sürdürüyor.

Koronavirüs kaynaklı vakaların günlük rekorlar kırarak 9 milyona yaklaştığı, hayatını kaybedenlerin sayısının 230 bini aştığı ülkede Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, tepki çeken bir açıklamada bulundu. 

Meadows, CNN International'da katıldığı yayında, Trump yönetiminin salgını kontrol altına almayacağını belirterek "Salgını kontrol etmeyeceğiz. Aşıları, tedavileri ve diğer (tehlikeyi) azaltma alanlarını kontrol edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Sunucunun "Salgını neden kontrol etmeyeceğiz?" şeklindeki sorusuna ise Meadows, "Çünkü tıpkı grip gibi bulaşıcı bir virüs" yanıtını verdi.

JOE BIDEN: HALKI KORUMAKTAN VAZGEÇTİLER

Demokratların başkan adayı Joe Biden, Mark Meadows'un sözlerine tepki gösterdi.

Beyaz Saray'ın yenilginin beyaz bayrağını salladığını belirten Biden, "Meadows'un sözleri, Trump yönetiminin ABD halkını korumaktan vazgeçtiğini gösteriyor." dedi.

Biden, Meadows'un ifadelerinin Koronavirüs vak'alarında yeni bir yükselişe geçmesinin ardından geldiğine dikkati çekti. 

Demokrat Başkan Yardımcısı adayı Kamala Harris ise, "Yenilgiyi kabul ediyorlar. Ben ve Joe Biden başından beri bunu söylüyoruz" diye konuştu. Harris, Meadows'un koronavirüsü griple bir tutmasına ilişkin "Bu, ABD tarihindeki herhangi bir başkanlık yönetiminin en büyük başarısızlığıdır." dedi. 

<< Önceki Haber Trump'ın en yakınındaki isim: Koronavirüsü kontrol... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER