Trump'tan net Gazze çağrısı: Anlaşmayı yapın!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 29 2025
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Gazze'de devam eden katliamlarıyla alakalı ateşkes çağrısı yaptı. Trump, sosyal medya hesabından "Gazze'de anlaşmayı yapın. Rehineleri geri alın!" dedi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten beri düzenlemeye devam ettiği saldırılarında ABD de önemli bir rol oynuyor. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Ruanda ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki 30 yıllık savaşın sona ermesi dolayısıyla Beyaz Saray’da gerçekleştirilen basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Gazze'de ateşkesin ne kadar yakın olduğu sorusuna karşı Trump, "Gazze’de yaşanan durum korkunç ve önümüzdeki hafta içinde ateşkes sağlanacağını düşünüyorum" yanıtını verdi. Trump, Gazze’de ateşkes durumunun kendisine sık sık sorulduğunu ifade ederek "Az önce konuya dahil bazı kişilerle görüştüm" dedi. ABD Başkanı'nın bu açıklaması tüm dünyada gündem oldu.
'ANLAŞMAYI YAPIN, REHİNELERİ ALIN'
Bunun ardından gözler bölgede yaşanacak gelişmelere çevrilirken, kendisine ait olan sosyal medya platformu Truth Social'daki hesabından net bir çağrıda bulunan Trump, "Gazze'de anlaşmayı yapın. Rehineleri geri alın!!!" ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz müteahhit: "TOKİ projelerine devam ediyorum"2."APO, petrol ve elektrik gelirinden pay istiyor": Yeşil'i yazan Saygı Öztürk bu kez Abdullh Öcalan'ın isteklerini sıraladı3.Olası İstanbul depremini NYT yazdı: "Yakın tarihin en kötü insani felaketlerinden biri yaşanacak"4.Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır olun'5.Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için aklındaki iki ismi açıkladı
6.Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihayet düzenleme getirildi!7.Şarkıcı Güllü’nün kızı annesini öldürme suçlamasıyla tutuklandı8.Dilek İmamoğlu Silivri'ye yapılan dev salona tepki gösterdi: Adalet yok bunlarla mı övüneceğiz?9.TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıklık getirdi10.Özel Kayseri'den hükümete seslendi: Asgari ücret 39 bin TL olsun
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.

Hüseyin Odabaşı

Safvet Senih
ÇOK OKUNAN HABERLER

Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz mütea...

"APO, petrol ve elektrik gelirinden pay istiyor": ...

Olası İstanbul depremini NYT yazdı: "Yakın tarihin...

Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır ol...

Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için ...


