Trump'tan operasyon sinyali: Neden Savaş Bakanlığı denildiğini öğrenmek üzere
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 7 2025
ABD Başkanı Donald Trump, Şikago'yu yaptığı paylaşımda açıkça hedef aldı. Illinois eyaletinin en büyük şehrine düzensiz göçmenlere yönelik operasyon hazırlığının sinyalini veren Trump, "Şikago buraya neden savaş bakanlığı denildiğini öğrenmek üzere." dedi.
Göreve geldiğinden bu yana düzensiz göçle mücadele için operasyonlar başlatan ABD Başkanı Donald Trump bu defa Illinois eylateninin Şikago'ya operasyon sinyali verdi.
ABD Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şikago buraya neden savaş bakanlığı denildiğini öğrenmek üzere." dedi.
TRUMP'TAN YENİ OPERASYON SİNYALİ
Düzensiz göçmenlere yönelik sert ifadelerde bulunan Donald Trump, Truth Social yapay zeka destekli bir paylaşım yaptı. Paylaşımında kendisine ve Şikago'ya yer veren Trump, "Sabahları sınır dışı kokusunu seviyorum." ifadesini kullandı.
Daha önce Chicago için "dünyanın en tehlikeli şehri" ve "cehennem çukuru" gibi ifadeler kullanan ABD Başkanı, paylaşımının devamında "Şikago buraya neden savaş bakanlığı denildiğini öğrenmek üzere." yazdı.

"NEDEN SAVAŞ BAKANLIĞI DENİLDİĞİNİ ÖĞRENMEK ÜZERE"
Kısa zamanda demokrat kente ulusal muhafızların görevlendirileceğinin ima edildiği yapay zeka destekli görselde, Trump'ın giydiği "US. ARMY (Birleşik Devletler Ordusu)" yazan haki renkli üniforma ve taktığı kovboy şapkasındaki X harfi şeklindeki iki kılıç simgesi dikkati çekti.
Trump'ın en önde olduğu görselde ayrıca, Şikago'nun gökdelenleri üzerinde uçan 5 helikopter, ateş ve duman görüntüsü yer aldı.
ŞİKAGO İLE TRUMP ARASINDAKİ GERİLİM
Donald Trump, başkent Washington'dan sonra valisi ve belediye başkanı Demokrat olan Şikago'da da güvenliği sağlamak için ulusal muhafız birliklerini veya ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza polisini göndereceğini söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







