Trump'tan sonra Bolsonaro da harekete geçti : Brezilya DSÖ’den çekilebilir
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 7 2020
Paylaş
X Post
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ABD’nin ardından Brezilya’nın da Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkilerini kesebileceğini dile getirdi.
ABD'nin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ilişkilerini kestiğini açıklamasının ardından Brezilya da aynı adımı atmaya hazırlandığının sinyalini verdi.
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro cuma akşamı CNN Brezilya'ya verdiği demeçte, DSÖ’yü "ideolojik açıdan ön yargılı" olmakla suçlayarak, ülkesinin organizasyondan çekilebileceğini açıkladı.
Bolsonaro "ABD, DSÖ'den çekildi. Ya DSÖ ideolojik ön yargıları olmadan çalışır ya da biz de bu organizasyondan çekiliriz" diye konuştu. Brezilya Devlet Başkanı "Ülkemizdeki sağlık konularıyla ilgili olarak dışarıdan tavsiye verecek birilerine ihtiyacımız yok" dedi.
ABD ve Brezilya’nın DSÖ ile ilişkileri
ABD Başkanı Donald Trump, mayıs ayı sonunda ABD'nin DSÖ ile ilişkileri sonlandırma kararı aldığını açıklamıştı.
Merkezi Cenevre’de olan DSÖ, Birleşmiş Milletler’in (BM) sağlık alanındaki başlıca organizasyonu. DSÖ’nün verilerine göre ABD, organizasyona en büyük maddi katkıyı sağlayan ülke konumundaydı. ABD'nin 2020 ve 2021'de her bir yıl için DSÖ'ye 116 milyon dolar aktarması planlanıyordu.
Folha de Sao Paulo gazetesinin haberine göre, Brezilya ise 2019’da DSÖ’ye ödemeleri durdurdu. Ayrıca Latin Amerika’nın en büyük ülkesi olan Brezilya’nın Örgüt'e halihazırda 33 milyon ABD doları ödemesi gerekiyor.
Vaka sayısı 650 bine yaklaştı
Brezilya, ABD’nin ardından yeni koronavirüs salgınının en ağır şekilde etkilediği ikinci ülke konumunda bulunuyor. 646 bini geçen koronavirüs vakasının bulunduğu ülkede 35 binden fazla kişi de COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Ülkede koronavirüsten en fazla etkilenen yerleşim birimleri ise Sao Paulo ve Rio de Janeiro kentleri ile Amazon bölgesi oldu.
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro koronavirüs salgınını ciddiye almadığı için gerek ülke içinde, gerekse uluslararası toplumdan yoğun eleştirilere maruz kalıyor. Eyalet valilerinin koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için aldığı sokağa çıkma yasağına da karşı çıkan sağ popülist Bolsonaro, destekçilerine yasağa uymama çağrısı yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.EGM'de Görev Dağılımı Netleşti: Emniyet'in Operasyonel Beyni Mustafa Çalışkan Oldu2.Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onur Cingil Duyurdu: CHP’li İBB Meclis Üyesi Ekrem Baki Özgürlüğüne Kavuştu3.Kritik ABD Görüşmesinden Dev Adım: Ukrayna Kendi Patriot Füzelerini Üretecek4.Uzaktan Çalışma Yönetmeliği Değişti: Hibrit Model Artık Resmiyet Kazandı5.Ankara'da Emekli Eyleminde Acı Son: İntihar Girişiminde Bulunan Ali Şekeroğlu Yaşamını Yitirdi
6.Manchester City'de İngiliz Futbolunu Sarsan Karar: 115 Suçlamadan Suçlu Bulundu!7.Motorinden Sonra Benzinde de Rekor: İşte İl İl Güncel Akaryakıt Fiyatları8.Rusya ve Çin Masasındaki Ajanlar Tehlikede: FBI Tarihinin En Garip Veri İhlali9."Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Özgür Özel'den İktidara Ve Medyaya Tepki10.Yeni ses kaydı ortaya çıktı: Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında Şirin Ünal hedefte, yanlış koordinat tuzağı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

EGM'de Görev Dağılımı Netleşti: Emniyet'in Operasy...

Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onu...

Kritik ABD Görüşmesinden Dev Adım: Ukrayna Kendi P...

Uzaktan Çalışma Yönetmeliği Değişti: Hibrit Model ...

Ankara'da Emekli Eyleminde Acı Son: İntihar Girişi...




