Daha önce yaptığım gibi Türkiye ekonomisini yok ederim

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump skandal bir tweet attı. Trump, Suriye'ye askeri harekât öncesi Türkiye'nin yanlış bir şey yapması halinde Türkiye ekonomisini daha önce yaptığı gibi yok edeceğini iddia kaydetti.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, pastör Andrew Brunson krizinde attığı tweetin bir benzerini bu defa Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri harekât öncesinde attı. 

Trump tweette, “Daha önce de belirttiğim gibi ve sadece yinelemek gerekirse, Türkiye benim yaptığım her şeyi, benim büyük ve eşsiz bilgeliğimin sınırlarını aşmayı düşünürse, Türkiye ekonomisini tamamen imha edip yok edeceğim. (Daha önce yaptım!)” ifadesini kullandı.

IŞİD ESİRLERİNİ TÜRKİYE Mİ TESLİM ALACAK?

Trump, IŞİD esirleriyle ilgili olarak devam ettiği mesajında, “Avrupa ve diğer ülkeler birlikte IŞİD’li esirlere ve ailelere göz kulak olmalılar. ABD, IŞİD’in yüzde 100 ele geçirilmesi dahil hiç kimsenin beklemediği kadar fazla şey yaptı. Şimdi diğerlerinin kendi zenginlikleriyle sınırlarını korumaları zamanı. En büyük ABD!” dedi. 

Trump'ın bu sözleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "Küresel güçler sobanın üzerindeki kızgın kestaneleri almak için Türkiye'yi maşa olarak kullanıyor." sözlerini teyit etti. 

BRUNSON TWEETİ PAHALIYA MÂL OLDU

Trump, 10 Ağustos 2018'de attığı tweette doğrudan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Pastör Brunson'u derhal serbest bırakın. O dindar ve çok kıymetli bir insanı." ifadelerini kullanmıştı. 

Trump'ın tweeti ile yükseliye geçen dolar bir ay içinde 4,75 TL'den 7,25 TL'ye kadar yükselmişti. Türkiye o günden bu yana ekonomik krizle boğuşuyor. 

İşsiz sayısı 1,5 milyon kişi artarak 5 milyona yaklaştı, enflasyon yüzde 27'ye, faizler yüzde 35'e kadar yükseldi. 

Milli gelir (GSYH) üç çeyrektir daralıyor. Döviz borçları yüzünden batık kredi tutarı 200 milyar TL'ye yaklaştı.   



<< Önceki Haber Daha önce yaptığım gibi Türkiye ekonomisini yok ederim Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER