Trump'tan valilere talimat
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 1 2020
Paylaş
X Post
ABD Başkanı Donald Trump, eyalet valilerini George Floyd'un ölümünün ardından ülke çapına yayılan protestolarda "zayıf davranmakla" suçladı. Trump valilere, "İnsanları tutuklamalısınız, hareketlerini takip etmelisiniz, 10 yıl hapse atmalısınız. Böyle yaparsanız, bu tarz bir durumu bir daha yaşamazsınız" diye konuştu.
ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd’un gözaltına alınırken polis tarafından katledilmesinin ardından başlayan protesto gösterileri, ülke çapında sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın eyalet valilerini, protestoculara karşı “zayıf davranmakla” suçladığı bildirildi.
Trump, salıdan bu yana devam eden Floyd gösterileri ve yaşanan şiddet olaylarına ilişkin eyalet valileri ile telekonferans görüşmesi yaptı.
Amerikan basınının görüşmenin ses kayıtlarına dayandırdığı haberlere göre, Trump valileri “zayıf davranmakla” suçlayarak, “Olaylarda baskın taraf siz olmalısınız, olmuyorsanız da vaktinizi boşa harcıyorsunuz demektir” ifadesini kullandı.
Göstericiler konusunda valilerin çok daha sert adımlar atması gerektiğinin altını çizen Trump, “Bunlar bir hareket, şimdi olanları durdurmazsanız daha da kötü yerlere gider” değerlendirmesinde bulundu. Trump konuşmasında, “İnsanları tutuklamalısınız, hareketlerini takip etmelisiniz, 10 yıl hapse atmalısınız. Böyle yaparsanız, bu tarz bir durumu bir daha yaşamazsınız” dedi.
WASHINGTON’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Bu arada protestoların yoğunlaşması üzerine ABD’nin başkenti Washington DC’de pazartesi ve salı günleri 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, kentte son iki gündür devam eden protestolar ve şiddet olaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Özellikle dün geceki protestolarda birçok iş yerinin yağmalandığını ve bazı yerlerin ateşe verildiğini öne süren Bowser, “Anayasanın 1. ek maddesi gereği protestocuların gösteri düzenleme hakkı var ama bunu yaparken şehrimizi yakıp yıkmamalılar” ifadesini kullandı.
Bowser, güvenlik güçlerinin kent genelinde asayişi sağlamaya çalıştıklarına dikkati çekerek, “Bu akşamdan geçerli olmak üzere Washington DC’de iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan ediyoruz” dedi. Sokağa çıkma yasağının kapsamı ve detayları, yayımlanan kararnameyle belirlendi. Buna göre, 21.00-06.00 saatlerinde geçerli olacak yasaktan belirli alanlarda çalışanlar ile basın mensupları etkilenmeyecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Alman Birliği Günü'nde Cumhurbaşkanı Steinmeier'dan AfD uyarısı: 'İç birlik tehdit altında'2.AKP'li Kaya'nın tek skandalı fon değilmiş: Onlarca kişiyi KPSS'si olmadan işe yerleştirmiş3.Zelensky: Rusya'da rafineri saldırıları artacak4.İran Meclis Başkanı Kalibaf: İran'ın sunduğu 7 şart uygulanmadıkça Hürmüz Boğazı açılmayacak5.Sınır kapısında rüşvet ve dayak: Parayı veren geçti itiraz eden darbedildi
6.Fatma Betül Sayan paylaşımları yapan gazetecinin başına gelmeyen kalmadı7.Fon vurgunu soruşturması: Eski SPK Başkanı Gönül için soruşturma izni talebi8.Almanya Başbakanı Ukrayna’da: Rusya durdurulmazsa, savaş makinesi er ya da geç bize yönelecek9.ABD Başkanı Trump’tan ara seçim vaadi: 'Cumhuriyetçiler kazanırsa yetişkinlere 5 bin dolar vereceğim'10.Trump senatörün cep numarasını ifşa etti: Arayın baskı yapın

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ÇOK OKUNAN HABERLER

Alman Birliği Günü'nde Cumhurbaşkanı Steinmeier'da...

AKP'li Kaya'nın tek skandalı fon değilmiş: Onlarca...

Zelensky: Rusya'da rafineri saldırıları artacak

İran Meclis Başkanı Kalibaf: İran'ın sunduğu 7 şar...

Sınır kapısında rüşvet ve dayak: Parayı veren geçt...




