Trump'un antikor kokteyli onay aldı: ABD ilaç olarak kullanmaya başlıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 22 2020
Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Regeneron ilaç firmasının, kendisi ile aynı ismi taşıyan Regeneron isimli ilacının acil kullanımına izin verdi.
Firma iki gün önce, bağışıklık sisteminin virüsle mücadelesine imkan tanıyan antikor üretiminin ilaç sayesinde gerçekleştiğini belirterek FDA'ya acil kullanım başvurusu yapmıştı.
"Antikor kokteyli", Başkan Donald Trump'a geçen ay hastalandığında uygulanan deneysel bir ilaç olarak biliniyor.
Regeneron ilacı, remdesivir ile deksametazon'un karışımı.
Gıda ve İlaç İdaresi, Regeneron'un kullanımına, hafif ve orta şiddette semptomları olan hastalar ile hastalığın ilerlemesini engelleyecek durumlar için izin verdi.
İlacın 40 kilo üzeri hastalar ile 12 yaş ve üstü kişilere tek seferlik intravenöz tedavi (sıvı maddenin doğrudan damar yoluyla verilmesi) yöntemi ile uygulanmasına onay verildi.
Antikor kokteyli olarak bilinen ve Regeneron firması tarafından üretilen ilaç, Covid-19'a neden olan koronavirüsün ana proteinine yönelerek virüsü etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor.
Biri insan, bir diğeri ise farelerden alınan iki antikorun birleşiminden elde edilen kokteyl bağışıklık sisteminin virüse karşı harekete geçmesini sağlıyor.
Regeneron, federal hükümet tahsis programı aracılığıyla dozlarının ilk etapta yaklaşık 300 bin hastaya uygulanacağını bildirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







