Trump'un senatörlerinden Türkiye halkına: Yaptırım yolunu sizin lideriniz açtı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 6 2020
ABD'de Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ve James Lankford, The Wall Street Journal gazetesine "Türkiye'nin Rus yakınlaşmasının bedeli" başlıklı bir makale kaleme aldı.
Donald Trump'ı Türkiye'nin Rus hava savunma sistemi S-400'leri satın almasıyla ilgili yaptırımları uygulamaya çağıran Cumhuriyetçi senatörler "Türk halkı hâlâ dostumuz ancak liderleri hâli hazırda zorlanan ekonomilerine yaptırım yolunu açtı" ifadelerini kullandı.
T24'te yer alan haberde, The Wall Street Journal'da yayımlanan Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ve James Lankford imzalı makale, ABD Kongresi'nin Türkiye'ye ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) yaptırımlarını uygulama konusundaki fikrini bir kez daha ortaya koydu.
"Türkiye’yi ABD yerine Rusya’yı seçmek konusunda cezalandırmak açık bir uyarı olur" ifadelerinin yer aldığı makalenin tamamı şöyle:
"Türkiye, 1952’den bu yana ABD'nin bir müttefiği olmuştur. Terörle mücadele İncirlik Haba Üssü önemli bir yere sahip. Türkler binlerce Suriyeli sığınmacıya yardım etti. Türkiye, yıllarca her inançtan insana açık bir toplum inşa etmek üzerinde çalıştı ve Rus agresyonuna karşı durdu. Ancak, değerli bir müttefik yön değiştirdi.
ABD, Türkiye’ye 100 F-35 jeti satmak ve Türk şirketlerini jetlerin parça üretime dahil etmek konusunda anlaştı. Ancak Ankara 3 yıl önce, F-35’i vurmak üzere tasarlanmış Rus S-400 füze sistemini satın almaya karar verdi. Rus “danışmanların” F-35 yakınında çalışmasına izin vermek ve S-400 radar sistemini ABD jetine yakın tutmak kabul edilemez.
Diplomatlar, Pentagon ve biz dahil olmak üzere senatörler, Türkiye hükûmet yetkililerini bunun sonuçları olacağına dair uyardık. Başkan(Donald Trump) yasaya uymalı ve Türk varlıkları üzerinde yaptırım uygulamalı. ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) Rusya, İran ve Kuzey Kore ile savunma varlıklarıyla ilgili belirgin bir etkileşime geçen ülkelere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


